Kako tabloidi od obične, ukradene ikone, naprave “čudotvornu”?

Podijelite ovaj članak:

Od jutros na twiteru gledamo vijesti iz Beograda, gdje promrzli narod u redovim čeka da poljubi nekakvu čudotvornu ikonu. Izredali su nam se ovih dana božić, srpska nova godina, nek sveci kojima nismo popamtili imena, a sad je sjenu na sve to bacila “čudotvorna ikona iz Rusije”, kako je zovu.

Za stajanje satima na ovakvoj zimi treba neki zaista veliki motiv, pa smo se pitali o kakvom se čudu radi, kad se narod stavio u red da barem pomiluje taj komad drveta, ako ga ne uspije poljubiti. Na svijetu ima milione i milione ikona, ali su ovoj dali naziv “čudotvorna” i samo ona je magnet ovolikom narodu.

Konačno u neka doba, objavi neko i sliku ikone, koja nam je odmah odnekud bila poznata, dok nismo uspjeli odgonetnuti o čemu se radi. Naime, vće na prvi pogled se vidi da je to Ikona, koju je Milorad Dodik poklonio onom Ruskom šefu diplomatije Lavrovu, a ispostavilo se da je opljačkana u Ukrajini.

Svečani trenutak dodjele izvorne ikone od Milorada Dodika Sergeju Lavrovu

Tad još nije bila počela otvorena agresija Rusije i Srbije na Ukrajinu, pa se Lavrov postidio i vratio poklon, ali očito samo pred kamerama. Sad je jasno da je on nju ipak zadržao i uz pomoć Spunjika i njegovih pomagača u Srbiji, poput Informera, Kurira, Alo…, pa uz malu doradu napravio od nje čudotvornu ikonu.

Narodu u Srbiji je dovoljno da je prošla kroz mubareći rukice gorile iz Laktaša i Putinovog Gebelsa, Sergeja Lavrova, da im postane čudotvorna.

Zato se očekuju još veći redovi čudnog naroda, koji je ubjeđen da mu ukradena ikona može izliječiti sve bolesti, pa i besparicu!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x