Karić: Grad Sarajevo će izdvojiti sredstva za sve Sigurne kuće u BiH

Grad Sarajevo nikada nije bio nijemi posmatrač, pa neće biti ni sada.

Tragični događaji u Gradačcu, Živinicama, Bijeljini, posljednja su upozorenja!

Konkretne, svrsishodne i hitne mjere je više nego ikad potrebno poduzeti kako bi zaštitili naše majke, kćerke, sestre, prijateljice, a nasilnike poslali tamo gde im je i mjesto, u zatvor.

Lično ću obići sigurne kuće, razgovarati sa rukovodstvom i izdvojiti finansijska sredstva za podršku.

Želimo da sa timovima ljudi koji u ovim kućama predano rade svoj posao, unaprijedimo sistem zaštite, ohrabrimo naše Bosanke i Hercegovke da ne čekaju, da odmah reaguju, da dobiju informacije kako mogu da se zaštite, koja su im prava i na koncu da budu i zaštićene.

Osim toga važno je da štićenice sigurnih kuća, kroz razne edukativne programe, steknu znanja i vještine, finansijski osamostale, kako bi povratile samopouzdanje, volju i snagu za novi sigurniji korak.

Očekujem da ovaj projekat podstakne i ostale gradove i općine, treba nam zajednički, timski rad, sinergija svih institucija i pojedinaca koji mogu uticati na sigurnost zajednice.

Moja adresa danas je bila sigurna kuća u Mostaru. Direktorica Sigurne kuće rekla mi je kako ove godine niti jedan dan kuća nije bila prazna.

Grad će osigurati finansijsku podršku za SVE sigurne kuće širom Bosne i Hercegovine!

Iz glavnog grada otišla je jasna poruka u svijet: pred nasiljem nećemo šutjeti i protiv nasilja ćemo se boriti, poručila je Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x