Karić oštro odgovorila Dodiku: Dosta je diranja u žive rane, podnijeću krivičnu prijavu

Podijelite ovaj članak:

Kada već spominje NATO intervencije, trebao bi znati da je više građana srpske nacionalnosti ubijeno u Sarajevu od strane VRS-a nego od svih intervencija NATO saveza u Srbiji i razbijanju obruča oko Sarajeva Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, na svojoj Facebook stranici oštro je prokomentarisala navode Milorada Dodika koji je sramotno negirao zločin na Markalama. Podsjećamo, Dodik je jučer na svom Twitter nalogu sramotno negirao odgovornost VRS-a za stravični masakr kazavši kako su “Srbi dva puta lažno optuženi” za taj zločin. Naveo je i to da je “lažni visoki predstavnik (bio) na obilježavanju lažima opisanog zločina.

Jedina istina Markala su nevine žrtve, čije ubice će biti poznate kad-tad. Markale su zločin za koji su dva puta lažno optuženi Srbi i upotrijebljene su kao povod za NATO bombardovanje Republike Srpske. To je istina koju niko ne može negirati. Christian Schmidt je tada podržao bombardovanje Republike Srpske, koje je sprovedeno bez odluke Savjeta bezbjednosti UN”, napisao je Dodik. “Negiranje presuđenih ratnih zločina je krivično djelo.

Zbog neljudskih i sramotnih izjava Milorada Dodika o zločinima na Markalama, podnijeću krivičnu prijavu. Kada već spominje NATO intervencije, trebao bi znati da je više građana srpske nacionalnosti ubijeno u Sarajevu od strane Vojske Republike Srpske nego od svih intervencija NATO saveza u Srbiji i razbijanju obruča oko Sarajeva. Dosta je diranja u žive rane!”, oštro je poručila gradonačelnicxa Sarajeva.

Tuzlanski.ba

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x