KK Igman Burch University prvak A1 košarkaške lige

Plasman na prvo mjesto daje ovoj ekipi značajnu prednost u play-offu u kom će se četiri najbolje plasirane ekipe boriti za ulazak u najviši rang – Premijer ligu BiH.

“Zaista smo ponosni na rezultat koji je ostvarila naša ekipa tokom cijelog takmičenja, a najviše nas veseli ova posljednja pobjeda koja nas je učinila prvacima u ovoj sezoni. Riječ je uglavnom o učenicima Richmond Park koledža i o studentima Internacionalnog Burch univerziteta, koji su ne samo odlični košarkaši, nego i odlični učenici i studenti sa izrazito dobrim rezultatima na svim poljima. Ovaj uspjeh je dokaz da koncept našeg kluba, koji je jedinstven u regionu daje izrazito dobre rezultate. Pokazali smo da talentovani košarkaši ne moraju žrtvovati svoje obrazovanje da bi bili uspješni u sportskoj karijeri”, saopštio je Admir Salihagić, dekan za studente Internacionalnog Burch univerziteta.

Ekipa koja čini redovni sastav KK Igman Burch University su mladi ljudi koji su do sada pokazali veliku želju za kvalitetnom i fair play igrom. Nekolicina njih su već sada mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine.

“Jako smo zadovoljni rezultatima koje je postigao naš tim tokom cijele sezone. Nije lako svaladati konkurenciju, ali naš tim je dao svoj maksimum i jako smo zadovoljni sa ovim što su momci napravili. Zasigurno, riječ je o generaciji koja će u narednim godinama praviti odlične priče i osvajati nagrade u BiH, a vjerovatno neki od njih i širom Evrope. U slučaju pobjede u play-offu, KK Igman Burch University će biti jedini sportski kolektiv sa Ilidže koji se takmiči u najvišem rangu takmičenja u bilo kojem sportu, te se nadamo da će Ilidžanci to prepoznati i podržati nas u doigravanju u što većem broju”, rekao je Dževad Šipka, predsjednik Upravnog odbora KK Igman Burch University.

KK Igman Burch University je jedini sportski klub ove vrste u BiH, a koji nudi mlađim i seniorskim selekcijama pored sportskog i obrazovni karakter. Većina igrača KK Igman Burch University su redovni studenti Internacionalnog Burch univerziteta i Richmond Park koledža koji na osnovu svog uspijeha imaju pravo na sportske stipendije tokom školovanja.

Bitno za istaći je da je neposredno pred početak ove sezone došlo do spajanja dva košarkaška kluba sa Ilidže u jedan, sa namjerom da se napravi značajan iskorak. Samim tim, ovo je ujedno prva takmičarska sezona KK Igman Burch University i to sa već ostvarenim zavidnim rezultatima.

Azra Mahmutovic
Azra Mahmutovic
Articles: 495
0 0 votes
Ocjena članka

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x