Ko se sve ponosi s onim čega se treba stidjeti ?

Juče, na prvi april 2019. se okupilo petnaestak aktivista LGTB populacije iz cijele države BiH i najavali prvu svoju paradu, koju nazivaju paradom ponosa, u glavnom gradu BiH. Traže top lokaciju, vjerovatno će to biti “Sarači” i harem Begove džamije, kako bi se što više omalovažile tradicionalne i istinske vrijednosti BH društva. Prvi april su izabrali da mogu reći rodbini i prijateljima da je bila šala, a koliko su “ponosni” na to što rade svjedoči zajednička fotografija na kojoj nijedno ne gleda u kameru.
Tako se to radi u cijelom svijetu i tome se ne može oduprijeti nijedna država, jer je to interes mračnih sila koje imaju novac, moć, medije…
Zanimljivo je da se u jednoj tako maloj i beznačajnoj državi kao što je BiH, našla hrabra kantonalna zastupnica, Samra Ćosović-Hajdarević(SDA), koja je ustala u odbranu svojih prava. A to je, da tog dana slobodno šeta svojim gradom, da tog dana slobodno pošalje djecu u granap, da se ne stidi sa svojim ocem ili djedom sjediti na nekoj klupi, dok polugoli ili goli likovi paradiraju gradom.
Uvjek kad se govori o ovim pitanjima, vješto se koriste zamjene teza, pa neko ko traži da ova grupacija ne krši njegova gore navedena prava, bude sataniziran i proglašen homofobom, što je danas jednako biti proglašen teroristom.
Pa su se krenuli pojavljivati miševi strahoraši iz svojih rupa, s najcrnjim naslovima o fb statusu hrabre zastupnice. Govorom mržnje, traži se sankcionisanje njezinog “govora mržnje”. Odmah se jasno vidi ko će požuriti da se uvuče u guzove strancima i jakim LGBT lobijima. Prednjače Klix i Dnevni avaz, kao što se i očekivalo.
Parada “ponosa” se ne stavlja pod navodnike, a za hrabru zastupnicu se spremaju vješala.
Svako ima pravo da bude šta hoće, ali svako paradiranje i ometanje ljudi u njihovom svakodnevnom životu treba zabraniti.
To je ključ problema!
Čestitamo na hrabrosti zastupnici  Samri Ćosović-Hajdarević, mi se ponosimo s njom, i tražimo od njezinih kolega da je podrže, a medije koji traže njezinu glavu na pladnju upozoravamo da su otkrili svoje namjere.

Nema poruka za prikaz