Ko učini i trun dobra, On to vidi!

Podijelite ovaj članak:

“Srcem za Crnu Goru” kampanja je koja je u susjednoj Crnoj Gori pokrenuta sa ciljem da se skupe sredstva za pomoć oboljelima i porodicama koje žive u teškim uslovima.

U sklopu ove kampanje koju su organizovale fondacije “Hemiias” i “Budi human”; te humanitarni “Hilal”, 21. decembra bit će održano i donatorsko veče.
Pokretač ovih i mnogih drugih akcija je veliki humanista porujeklom iz Bijelog Polja, koji je u značajnoj meri pomogao i nevoljnike u Bosni i Hercegovini. Bilo bi teško pobrojati sve akcije koje je pokrenuo, učestvovao u njima ili završio sam. Iz najpoznatije humanitarne organizacije u regionu Pomozi.ba, s kojom Hajriz ima dobru saradnju u povodu ove kacije kažu:
– Pored značajne pomoći za stanovnike rodne Crne Gore, Hajriz Brčvak je ogromnu pomoć pružio i socijalno ugroženim i oboljelim ljudima u Bosni i Hercegovini. Ne samo da je njegova Fondacija podršku dala našoj humanitarnoj organizaciji, već je od 2020. do danas donirala više od 1,5 miliona KM za društveno-korisne projekte i pomoć ljudima u potrebi širom BiH

Pomozi.ba će učestvovati u donatorskoj večeri, a svi koji također žele da pruže ruku prijateljstva i podrške stanovnicima u potrebi iz Crne Gore mogu pozvati humanitarni telefon 17048 kojim se doniraju 2 KM (broj je jedinstven za sve bh. operatere). Donacije se mogu izvršiti i putem računa:

UniCredit Bank BiH

338-730-22202506-52

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Srcem za Crnu Goru

Doniranje platnim karticama možete izvršiti i putem stranice www.humanost.com, a oni koji žele učestvovati u donatorskoj večeri mogu se javiti direktno Hajrizu Brčvaku i Fondaciji Hemiias na broj +38268145711, te najaviti svoju donaciju.

“Bosanci i Hercegovci su uvijek bili spremni pomoći ljudima u nevolji, bez obzira na kojem kontinentu ili u kojoj se državi oni nalazili, zbog toga duboko vjerujemo da podrška naših ljudi neće izostati ni ovaj put”, zaključuju iz Pomozi.ba.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x