Koncert Maher Zaina napokon i u Sarajevu

Podijelite ovaj članak:

U proteklih nekoliko dana društvenim mrežama počela je kružiti priča o koncertu Mahera Zaina, koji bi se trebao desiti u  velikoj dvorani Zetre u Sarajevu 12.04.2024. u sa početkom u 20:00.

Imajući u vidu da je ovo kulturološki projekat, koji za cilj ima upotpunjavanje adekvatne slavljeničke atmosfere, jer se sve dešava trećeg dana Bajrama, provjerili smo istinitost ovih navoda i Organizator je potvrdio informaciju.

Bosanci i Hercegovci uglavnom znaju ko je Maher Zain i poznaju većinu njegovih izvedbi, no ipak, posvetili smo se malo informacijama o Maheru Zainu i naišli na zaista bogatu referencu ovog talentovanog muzičara.

Šveđanin, Libanonskog porijekla, mladi, ali svjetski poznat pisac, producent, autor i kantautor najpoznatijih duhovnih pjesama i ilahija na svijetu, osvajač je, ne samo srca vjernika, već i onih, koji prepozanju veličinu i uticaj ovih muzičkih djela. Nekada davno, radio je za najjače producentske kuće svijeta i Amerike, no svoje djelovanje u zreloj fazi u cijelosti je podrijedio ovom duhovnom žanru.

Dobitnik je svjetskih prestižnih nagrada od kojih izdvajamo “Multi Platinum winning singer and songwriter.” i osoba koja je višestruko poznata svjetskim medijima uz apsolutnu dominaciju višemilionskih pregleda na digitalnim i društvenim mrežama. Njegova djela poput „Rahmatun ‘LIL Alamen, YaNabi, Salam Alejka, Insha Allah i mnoge druge bi se mogle nazvati i himnama svjetske duhovne muzičke scene.  Počašćeni smo ovom rijetkom prilikom, do koje je bilo izazovno doći, ističe Organizator.

U ovoj komunikaciji Organizator, na čijem čelu je nama dobro poznati  izvođač nekih od najljepših ilahija Zejd Šoto obećava prelijep ugođaj, jer će koncert obilovati najpopularnijim svjetskim numerama, provedenim kroz vrhunsku akustičnu i video tehnologiju, koja zadovoljava i najstrožije kriterije muzičkih industrija kakva je i  Maherova, „Awakeinig music“ produkcija. „Naš narod u Bosni i Hercegovini i Sandžaku zaslužuje ovakav muzičko-kulturološki spektakl“, ističe Šoto, tvrdeći da je Maher Zain autor, čije izvedbe dotiču sve ciljane grupe od 7 do 77, što potvrđuje i svakodnevna komunikacija sa kupcima ovih ulaznica.

Da bi ova manifestacija odisala istinskoj duhovnoj vrijednosti, Organizator se odlučio da od svake prihodovane karte po 1,00 konvertibilnu marku izdvoji i za aktivnosti Udruženja Pomozi.ba, uz nezaobilaznu instalaciju i humanitarnih kutija na određene pozicije, zbog čega se nadamo i potpunom moralnom zadovoljstvu posjetilaca.

Ostaje nam da provjerimo ove navode i obećanja i da budemo jedni od 11 000 mogućih posjetilaca ovoj manifestaciji u našem bratskom Sarajevu. Nabavku ulaznica možemo izvršiti putem on line sistema „kupi.kartu.na“,pa čak i na samom ulazu, jer nam Organizator obećava dovoljno prostora, a sve dodatne informacije možemo dobiti i sa web stranice www.maherzain.ba .

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x