Korisnici društvenih mreža prozivaju Kurtćehajića: Prozvao si se akademikom, a ne znaš osnove pravopisa

Podijelite ovaj članak:

Suad Kurtćehajić, osnivač Akademije nauka i umjetnosti Kulin ban počeo je zagovarati ideju Bosanstva. Iako su mu mnogi učeniji i obrazovaniji od njega argumentovano dali do znanja da je potpuno u krivu, on od svoje ideje ne odustaje. Mnogi su se zapitali i otkud njemu kao Crnogorcu uopće pravo da se miješa u bosansko nacionalno pitanje.

Da bi opravdao svoje tvrdnje, Kurtćehajić umjesto naučnih izvora citira i estradne ličnosti, ovaj put Zdravka Čolića koji je navodno neke prilike izjavio da je Bosanac. Svi ljudi rođeni u Bosni su po automatizmu Bosanci, uključujući i Milorada Dodika naprimjer. Zašto onda ne bi i Zdravko Čolić za sebe tvrdio da je Bosanac?

Tako su korisnici mreža koji su već izrevoltirani podvalama Kurtćehajića počeli sumnjati i u njegove titule i stepen obrazovanja. Naročito kada je u pitanju pravopis.

”Zdravko Čolić: Ja sam Bosanac i to nikom nedam”, napisao je Kurtćehajić u posljednjoj objavi.

Korisnici društvenih mreža su mu kasnije obasnili da se negacija uz glagol piše odvojeno i poručili da je to zaista tužno i komično istovremeno.

”Sam sebe proglasiš “akademikom” i kitiš se nekakvim titulama, a ne znaš osnovu pravopisa iz osnovne škole”, poručili su.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x