Kršćanski ekstremist spalio Kur'an u Malmeu

Podijelite ovaj članak:

Rasmus Paludan, kršćanski ekstremist, koji godinama provocira muslimane na razne načine, dobio je dozvolu da spali, Kur'an Časni, na jednom trgu u švedskom gradu Malme, gdje živi oko trideset hiljada muslimana.

Usprkos tome što je sebe i svoje pomoćnike obukao u pancirna odijela, nije mu niko pokušao nauditi na bilo koji način, iako se nije zadovoljio ni samim paljenjem Kur'ana, nego je prisutne muslimane provocirao i preko megafona uvredljivim riječima.

Taj ekstremista košta Dansku oko petnaest miliona eura, jer živi pod posebnim režimom zaštite, ali vele da nemaju demokratski mehanizam da mu zabrane to što radi.

Muslimani su mu odgovorili za njega na najgori mogući način. Prolaznicima su dijelili Kur'ane s ružama i tako pokazali da je islam vjera mira i tolerancije.

Nije poznato da je neki musliman zapalio bilo koju knjigu, kamo li svetu knjigu neke vjere, a na svijetu je sve više onih koji pale Kur'an. Možda “demokratski” svijet jednog dana organizira i takmičenje u tom neljudskom činu, koji je za svaku osudu.

Muslimani ne koriste ni termine kršćanski ili hrišćanski teroristi, iako su često bili njihova meta.

“LEKUM DINUKUM VE LIJE DIN.”
“Vama vaša vjera, a meni moja.”
(Kur'an, Al Kafirun, 109:6)
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x