Labuđi pjev Putinovih pijuna u BiH

Podijelite ovaj članak:

Blago li se građanima Hrvatske. Sudeći prema aktivnostima njihovih vlasti oni nemaju nikakvih problema.Svu svoju energiju i aktivnosti u vanjskoj politici troše na riješavanje “problema” u BiH, kojeg su sami napravili.

Postalo je parvo mučno pogledati njihovu bilo koju informativnu emisiju. Svaka se tu šuša hvali kako je nekom svjetskom mudroseru spomenula izmjenu izbornog zakona u BiH, ili kako je na nekom važnom sastanku nametnula tu temu.
Ali, ne ide im!

Ono što traže je toliko anticivilizacijski da i im bez dublje analize i poznavanje problematike svi daju na znanje da to neće podržati i da BiH trebaju ostaviti na miru…

Šta bi tek bilo da oni koji predstavljaju BiH, znaju objasniti o čemu se radi i preći iz defanzive u ofanzivu?
Zašto se za miloga Boga samo pravdaju i brane? Što su bosanski političari dopustili da se stvori slika kako oni ne žele reformu Izbornog zakona i ispadaju brana nečemu što najviše diskriminira one koji žele BiH kao normalnu državu. Zar je teško na svaki poklič iz Zagreba, kako treba mijenjati Izborni zakon u BiH, reći, hvala vam, to zaista treba, evo prepuštamo taj posao Venecijanskoj komisiji ili timu eksperata koji će formirati međunarodna zajednica i prihvatamo unaprijed njihovo riješenje!
Neka nam usput napišu i potpuno novi Ustav!

Ispada ovako da mi ne damo sa sbe skinuti Dejtonsku ludačku košulju, a susjedi se svim silama trude da je skinu. Tako barem izgleda na prvi pogled u javnosti, a uistinu susjedi žele jače svezati tu košulju, kako se je ne bi riješili ni uslakom u EU, koji se nikad neće ni desiti.

Zar stvarno ne znamo iskoristi ni penal na prazan gol, koji nam je donijela agresija Rusije na Ukrijanu, što je ruske pijune Čovića&Dodika i kompaniju dotjeralo u situaciju da ne smiju ni na gol stati dok šutira ko hoće?

Vrlo je jednostavno ogoliti licemjere Milanovića i Plenkovića,koji se svim silama trude uvesti aparthajd u BiH, a istovremeno pričaju kako je našoj državi mjesto u EU i kako su nam najveći prijatelji. Kako bi ušli u EU sa Ustavom, po kojem glas Hrvata iz Gruda, vrijedi kao 16 glasova Hrvata iz Bihaća, trebaju samo pitati one kojima proturaju tezu da  Bošnjanci ne žele u EU, jer neće da pristanu na izmjene Izbornog zakona.

Drganu Čoviću nije problem biti grđanin Hrvatske i sa domovnicom Hrvatske građanin EU, samo mu je problem biti građanin BiH, jer mu to samo po sebi ne garantuje da će biti na vlasti do kraja života.
Samo tu je problem.
To svako vidi, ali niko da poviče “car je gol”!
Nema Izbornog zakona u BiH koji bi Draganu Čoviću omogićio da pobjedi i bez glasova Bošnjaka, nakon neprirodnog braka s Dodikom, koji je kulminirao izljevom emocija u Skupštini tzv.rs., gdje ih je preklinjao da “ljubomorno čuvaju” to što su stekli genocidom i nad Hrvatima u Posavini, Prijedoru…

To vjerovatno znaju Milanović i Plenković, ali pošto ne mogu riješiti nijedan problem u Hrvatskoj, čiji stanovnici se masovno sele u Irsku i ostale države, lakše im je riješavati probleme šačice Čovićevih ortaka u Hercegovini.

Ako već kažu da Hrvate iz BiH tjera njihov loš položaj, usprkos tome što ih sad ima ispod 10%, a drže sve najvažnije pozicije u državi, šta ih to tjera iz Hrvatske?

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x