“Laku noć građanskoj Crnoj Gori, dobro jutro srpskom svetu”

“Laku noć građanskoj Crnoj Gori, dobro jutro srpskom svetu”, rekao je kolumnista Dragan Bursać nakon što je, prema podacima Centra za demokratsku tranziciju, Jakov Milatović ubjedljivo pobijedio Milu Đukanovića u utrci za novog predsjednika Crne Gore.

Bursać za N1 ističe kako je matematika neumoljiva.

“Bazen prosrpskih glasova koji su na tacni izručeni Milatoviću, prije svega od Andrije Mandića, a onda i od uslovno rečeno srednjih političkih oponenata koji su također prosprski, je bio dovoljno velik da se Milatović napije vode pobjede. Jakov Milatović je sam rekao u duelu s Đukanovićem “Vi i vaši građani”. Sada vidimo da neki treći stub partije prosrpske partije preuzimaju nakon skupštine i titular, ali jako bitan pojedinac je prešao u ruke prosrpske većine. To je realnost Crne Gore koja više neće biti u punom kapacitetu građanska država. Koja će referendumom ili nekim drugim načinom odrediti kakva će biti u budućnosti”, rekao je Bursać.

Komentirajući  izjave pojedinih diplomata koji su kazali da će, ukoliko Milatović pobijedi biti narušena sigurnost Crne Gore, Zapadnog Balkana i EU, Bursać je rekao da je to licemjerno.

“Sjetili su se davati izjave na Dan šale ili malo prije, dok su podržavali vladu Dritana Bazovića i Zdravka Krivokapića. Sporije kopčaju. Sada imaju to što imaju – tajfun koji traje od 30. augusta 2020. godine, ulazimo u treću godinu, to je završna tačka. Taj neki nominalni dio pobjede srpksog sveta. Šta su radili protekle dvije godine”, upitao je.

Na pitanje da li i moglo doći do preispitivanja učešća Crne Gore u NATO savezu, odgovara:

“Neki od ideologa Pokreta Evropa sad su pisali brojne kolumne o tome pitajući se čemu NATO pakt. Mislim da će to pitanje doći prvo na polemičku ravan, a vrlo moguće i na nekim instancama na kojima se donose odluke izvršne, zakonodavne ili sudske. Može se desiti tragičan presedan u istoriji NATO pakta. To je sada čista špekulacija, ali čitajući i kretajući su tim krugovima, vidim tu stvar kao potpuni realitet.”

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x