Lampe koje praznom zidu daju dušu

Podijelite ovaj članak:

U želji da vlastiti stan upotpune originalnim zidnim ukrasima koje ne mogu pronaći na tržištu, trojac sastavljen od IT inženjera, pravnika i ekonomistice pokreće vlastiti brend kojeg danas predstavljamo u okviru naše kampanje upoznavanja sa BH brendovima.

Goya design, kao i CAPTO d.o.o nastaju početkom 2021. godine. Osnivači su tri mlade osobe, različitih zanimanja i struka, spojeni preuzetničkim duhom i željom za pokretanjem vlastitog BH brenda.

„Brend je nastao početkom 2021.godine. Ideja da vlastiti stan upotpunimo originalnim, zidnim ukrasom se pojavila dosta ranije. Spoznaja da takvo nešto ne možemo pronaći na tržištu, stvara priliku za pokretanje vlastitog biznisa. Odlučili smo se na rad sa kvalitetnim domaćim drvetom jer, drvo kao materijal nas podseća na vezu sa prirodom i daje toplinu domu, neovisno u kojem stilu je vaš dom uređen. Tokom razvijanja proizvoda došli smo na zamisao da tom drvenom ukrasu dodamo i svjetlo i tako je nastala GOYA.“, kažu osnivači na samom početku našeg razgovora.

Pričaju nam i o svojim počecima:

„Sve troje smo oduvijek željeli da se okušamo u preduzetništvu, ne samo zbog situacije u našoj državi koja ne nudi mnogo prilika za mlade, već zbog želje i izazova da sami gradimo svoj put. Većina mladih ljudi u Bosni i Hercegovini su obeshrabreni i nezainteresovani kada je riječ o pokretanju privatnog biznisa. Naravno da je svaki početak neizvjestan i težak, ali mi vjerujemo da se svaki trud i želja za uspjehom na kraju isplate”, ponosno ističu.

Sam proces izrade jedne lampe koja podsjeća na one iz svjetskih časopisa započinje nabavkom kvalitetnog drveta.

”Proizvodnja se nalazi na više lokacija, obzirom da se radi o kombinaciji mašinske i ručne obrade. Prvi korak našeg proizvodnog procesa jeste nabavka FSC certificiranog hrastovog drveta od domaćeg proizvođača iz Fojnice. Nakon toga se drvo mašinski reže u postrojenju u Sarajevu, te se na kraju ručno obrađuje i boji. Potom, na poleđinu naših lampi ugrađujemo LED svijetleću traku boje 3000K, a jačinu svjetla možete podešavati uz pomoć integrisanog dugmeta osjetljivog na dodir”, detaljno nam objašnjavaju.

Pored dizajna koji ih karakterizira, Goya design lampe ipak focus stavljaju na kvalitet.

“Izuzetno smo ponosni na kvalitet naših lampi, beskompromisno smo birali najbolje materijale, od samog FSC certificiranog hrastovog drveta, preko najkvalitetnijih i najdurabilnijih LED traka, pa do samog ulja koje koristimo za zaštitu i bojenje. Sretni smo što sarađujemo sa malim domaćim preduzetnicima i radujemo se širenju i na EU tržište i zemlje regiona u narednom periodu. Bosanskohercegovačko drvo je dragocjenost po kojem je naša država prepoznatljiva u cijelom svijetu, a mi se nadamo da ćemo pratiti uspjehe mnogih bh.brendova i proizvođača namještaja i proizvoda od drveta“, ponosni su osnivači.

Za kraj našeg razgovora, dodaju:

„Kombinacija mašinskog rezanja, ručne obrade i korištenje FSC certificiranog hrastovog drveta omogućuje nam postizanje najboljih rezultata. Upotreba masivnog drveta čini svaki proizvod posebnim zbog jedinstvenog uzorka, boje i teksture, a naš cilj je jednostavan: dati praznom zidu prijeko potrebnu dušu”, zaključuju.

Trenutno , u svojoj ponudi Goya design ima pet modela lampi, svaka se može poručiti u jednoj od četiri nijanse i to putem web shopa, ili porukom na Instagram ili Facebook stranici.    

Razgovarala: Azra Mahmutović/Foto: Privatni arhiv

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x