Lana Pudar u finalu osvojila šesto mjesto

Podijelite ovaj članak:

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar nastupila je danas u finalu Evropskog prvenstva u plivanju na 100 metara u disciplini delfin.

Pudar se, podsećamo, jučer nije uspjela plasirati u finale jer je u polufinalnoj trci za mjestom koje vodi u finale zaostala samo jednu stotinku. To je značilo da je Lana Pudar bila prva rezerva u slučaju iznenađenja da neka od takmičarki ne nastupi u finalu. Iznenađenje se ipak desilo, saopćili su iz Kluba vodenih sportova.

“Ipak nismo završili sa ovogodišnjim velikim finalima. Upravo smo od glavnog delegata evropskog prvenstva obavješteni da je došlo do jedne odjave nastupa u finalu, te da će naša Lana Pudar kao prva rezerva nastupiti u večerašnjem finalu discipline 100m delfin koje je na programu u 17:13h. Ponekad je u sportu kao i u životu potrebno imati i malo sreće. Ako je iko tu sreću zaslužio, onda je to naša Lana, poručili su iz kluba.”

Lana naša je dokazala da joj mjesto u finalu po prirodi i pripada i svoju dionicu je isplivala za 56:91, osvojivši šesto mjesto.

(Senzor.ba)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x