LB.Profili na sajmu u Holandiji predstavili najnovije sisteme za prozore i vrata: U inovacije investirano 1,5 milion KM

Podijelite ovaj članak:

Njemački proizvođač visokokvalitetnih PVC profla LB.Profile GmbH, članica Hifa Oil Grupacije, predstavila je nove sisteme za prozore i vrata na prošle sedmice održanom sajmu za građevinski materijal i tehnolgije u Holandiji “Bouw Beurs 2019”. Od akvizije LB.Profila od strane Hifa Oil prije dvije godine investirano je preko 1,5 mil. KM u razvoj i unaprijeđenje novih sistema, navodi se u saoćenju ove kompanije.

– Najviše smo investirali u naše najnovije sisteme kao što su Container Sytem, Sistem Alu-klipa (aluminijskih obloga) gdje smo unaprijedili postojeća rješenja koja nude bolje vrijednosti termo i zvučnih izolacija, te u sisteme  XT 120 mm, a koji se najviše koriste na tržištima Holandije i Belgije, na kojima LB.Profili imaju znatan udio. Naš plan je nastavak investicija u inovacije. Naši stručnjaci trenutno rade na razvoju sistema vlastitih Alata za PVC klupice, sistema “Hebe-Schiebe”, itd. Na Sajmu u holandskom Utrechtu našim kupcima smo se predstavili sa novostima sa namjerom da se i sami uvjere šta je sve unaprijeđeno od akvizije do danas, odnosno od kakao smo postali dio porodice kompanija Hifa Oil početkom 2017. godine. Poznati smo po velikom broju patenata u ovoj oblasti i naš sljedeći cilj je predstavljanje inovacija na sajmu u Nürnbergu 2020. godine, najvećem sajmu za vrata i prozore u Evropi, za koje smo uvjereni da će u mnogome diktirati trendove u ovoj specifičnoj oblasti građevinarstva”, saopćili su iz LB.Profile GmbH.

Sajam BouwBeurs u Utrechtu održava se svake dvije godine. Na ovogodišnjem sajmu bilo je prisutno 600 kompanija iz građevinske industrije u različitim oblastima. Sajam vrijedi za jedan od bolje organiziranih na kojem se nakon samo jednog dana mogu saznati detalji o najnovijim trendovima koji će obilježiti nekoliko sljedećih građevinskih sezona.

LB. Profile GmbH već duže od 50 godina razvija sisteme za prozore i vrata, sa ogromnom kompetencijom, akumuliranim znanjem i naprednom tehnologijom koja je posljednja riječ u industriji PVC profila. Od 1960. godine razvijaju sisteme profila široke namjene, prvenstveno za vrata i prozore, kao i industrijske profile. Posjeduju ogromna iskustva, znanja i prednosti u branši ekstrudiranja u raznim sistemima PVC profila. Na osnovu kompetentnosti na području proizvodnje i rada na ekstruderima, u mogućnosti su razvijati specifične profile na zahtjev kupaca sa visokim parametrima pouzdanosti i funkcionalnosti.

Prodaju LB.Profila za BiH i ostale zemlje regiona vrši Euro Roal, također kompanija kćerka Hifa Oil.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x