Lijepe vijesti iz Njemačke: Dalal je dobila svoju bitku, a i svi s njom!

Podijelite ovaj članak:

Na Facebook stranici „Za Dalal“ u poslijepodnevnim satima objavljene su lijepe vijesti o malenoj Dalal Omerović iz Bihaća, koja se u Esenu liječi od najopasnijeg oblika leukemije.

U objavi sa optimističnim naslovom „DOČEKASMO“, piše:

Dragi prijatelji, draga armijo, naše dove/molitve su uslišene hvala Bogu. Nalaz punkcije koji smo čekali je potvrdio dosadašnje, stanice donora su upotpunosti zamjenile one koje su nosile čudovište u tijelu naše lavice, naše Dalal.

Ona je dobila svoju bitku, a i svi vi s njom! Sreći nema kraja, i ovo je još jedan dokaz snage koju nosimo u nama, podrške koju možemo pružiti i kada nešto zaista želimo da je to moguće ostvariti uz Božiju pomoć, pa i ono što ljudi kažu da je nemoguće.

Hvala vam dobri ljudi, za svaki vid podrške, za svaku poruku, akciju, za sve! U narednim danima ćemo imati detalje o povratku i daljem liječenju čemu ćemo posvetiti posebnu pažnju i obavijestiti vas. Svim ženama, majkama… svakoj heroini koja nosi svoje breme a pored toga čini ovaj svijet posebni želimo sretan 8. Mart!!! Heroine dana su naša Dalal i njena majka! S ljubavlju, Dalica lavica sa porodicom i prijateljima – piše u objavi.

Roditelji malene Dalal na kraju naglašavaju, jer su im tako ljekari dali uputu, „da krizni period i dalje traje, obzirom na vrstu bolesti… i da će se i u narednim mjesecima i godinama to pratiti. Prva punkcija koja slijedi je u septembru, dakle godinu dana nakon transplatacije a onda naredna dvije godine kasnije. O čemu ćemo kao i do sada redovno postavljati obavijesti.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x