Matošević: Povećana zainteresovanost za skijališta u SBK

Podijelite ovaj članak:

Iako su temperature zraka u porastu, na skijalištima u Srednjobosanskog kantona (SBK) ima dovoljno snijega, tako da će staze i dalje biti u funkciji, kazao je Feni direktor Turističke zajednice SBK-a Miroslav Matošević.

“Staze se uređuju i pripremaju za nastavak sezone. Ono što nas osobito raduje je to što i dalje vlada kontinuirani interes skijaša za naša skijališta, dok na pojedinima, u dane vikenda, bilježimo i veći broj gostiju nego što je to bilo u glavnoj sezoni”, naglasio je Matošević.

Kako je kazao, i dalje najveći broj inozemnih gostiju dolazi iz Hrvatske.

“Ove godine bilježimo i povećanje broja i interesa gostiju iz Slovenije. Proteklog vikenda, na svim srednjobosanskim skijalištima imali smo dnevno više od 2.000 skijaša, što je izvrstan rezultat”, naglasio je on.

Matošević je istaknuo da poslovna koncepcija kreiranja zimskog turističkog proizvoda središnje Bosne, koju je Turistička zajednica pokrenula prije tri godine, ove godine pokazuje izvrsne rezultate, kako u povećanju broja dolazaka i noćenja tako i u kreiranju pozitivnog imidža sedam zimskih turističkih destinacija u SBŽ-u, prenosi Fena.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x