Mediji iz RS: 9.000 osoba na skupu “Granica postoji” ponovilo da Šmit nema pravo da odlučuje o sudbini RS

Podijelite ovaj članak:

Na međuentitetskoj granici u mjestu Lapišnica u opštini Istočni Stari Grad održan je mirni skup u znak podrške institucijama Republike Srpske, piše RTRS.

Okupilo se oko 9.000 građana, a skup su obezbjeđivali pripadnici MUP-a.

Građani su ponovili da je Kristijan Šmit nelegalan i da nema pravo da nameće odluke, niti da odlučuje o sudbini institucija Srpske.

Skupu podrške “Granica postoji” prisustvovali su izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, načelnici opština u sastavu grada i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

Prisutnima se obratio i istoričar Lazar Škobo, koji je istakao da je ovaj skup danas organizovan zato što je to otadžbina zatražila od srpskog naroda.

– Danas smo se okupili da vodimo onu borbu koji su vodili naši preci, a to je borba za opstanak srpskog naroda zapadno od rijeke Drine. Hvala Vojsci Republike Srpske koja je odbranila i sačuvala našu Srpsku, naš simbol jedinstva, časti, hrabrosti, dostojanstva, ali i garanta opstanka srpskog naroda na ovim prostorima – rekao je Škobo.

Skupovi podrške prethodno su održani na granici sa FBiH u Istočnom Sarajevu, kod Doboja, u opštini Lopare na magistralnom putu između Priboja i Tuzle, zatim u Nevesinju, Koprivni kod Oštre Luke, te Lukama kod Vlasenice, u Foči i Ribniku.

Skupovi su počeli 1. septembra, a zbog nezadovoljstva političke optužnice protiv predsjednika Republike Milorada Dodika i v.d. direktora “Službenog glasnika” Srpske Miloša Lukić, piše RTRS.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x