Medžid je heroj u Švicarskoj: Spasio ženu iz požara u stanu

Podijelite ovaj članak:

Ovaj 26-godišnji momak je prolazeći ulicom u Ženevi u Švajcarskoj ugledao dim kako izlazi iz stana i čuo ženu koja doziva pomoć. Šezdesetogodišnja Srpkinja Ivana iznenada se našla u plamenu i nije nikako mogla da napusti svoj stan.

“Neko je vikao na balkonu. Dim je dolazio sa prozora dole. Podigao sam roletne i ušao. Bilo je toliko dima da nisam mogao nikoga da nađem. Izašao sam da udahnem i vratio se. Zatim sam uspio da odvučem Ivanu do prozora, ali ne i da je izvedem. Кomšija mi je dao mokru krpu. Opet sam ušao unutra i izvukao je napolje.”

Albancu sa Kosova po imenu Medžid nije bilo bitno koje je vjere i nacionalnosti ili koje je boje kože osoba koja se nalazi unutra, jedino što je u tom trenutku razmišljao jeste da se unutra nalazi žena kojoj je prijeko potrebna pomoć. Nakon što je završio u bolnici zbog zadobijenih opekotina novinari su ga pitali da li zna da je žena koju je spasio Srpkinja, na šta je Medžid odgovorio:

“Ništa ne bi promijenilo ni da sam to znao. Nisam ni razmišljao. Trebalo joj je spasiti život, srpski ili albanski, svejedno je.”

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x