Mehmedović: Čović i Dodik ismijavaju Schmidtove odluke i američku ulogu, šalju nam signal da su „nadmoćni i nedodirljivi“

Podijelite ovaj članak:
Šemsudin Mehmedović nedavno je prokomentarisao imenovanje Marinka Čavare iz HDZ BiH za potpredsjednika Predstavničkog doma Parlamenta BiH.
Tom prilikom Mehmedović je napsiao:
“AMERIČKI SISTEM VRIJEDNOSTI NE VAŽI U BOSNI!
Blokada mozga uloge međunarodne zajednice u BIH: Čović i Dodik ismijavaju Schmidtove odluke i američku ulogu, šalju nam signal da su „nadmoćni i nedodirljivi“
„Nasmijte se američkim sankcijama“ – to je stav svih onih koji su glasali za izbor Marinka Čavare. To je ismijavanje Amerike. Američka ambasada je dala saopćenje o ovome, ali je to očiti autogol.
Dodik dobija izbore na političkom marketingu američkih sankcija koje ga samo ojačaju u biračkom tijelu u RS. Da mu je Putin uveo sankcije, izgubio bi izbore.
HDZ i Osmorka se s guštom nasmijala Escobaru i „ugoditi Hrvatima“, što se pretvorilo u „ugoditi Hrvatima pod američkim sankcijama“.
Očito je nastupila blokada mozga uloge medjunarodne zajednice u BIH: Čavara i Dodik ismijavaju Schmidtove odluke i američku ulogu, šalje nam se signal da su „nadmoćni i nedodirljivi“.
Osmorka je glasanjem za Čavaru izgubila svaki autoritet, pogaženi su svi principi. Od sad će se zvati Crnolistosmorka ili Čavarosmorka.
Nije baš neko mikro imenovanje – Marinko Čavara imenovan je za prvog zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH.
Za izbor „crnolistaša“ Čavare glasali su poslanici HDZ-a, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), kao i stranaka “Osmorke”, osim Ćudić iz NS koja je glasala protiv.
Marinko Čavara je na američkoj “crnoj listi” zbog blokada oko formiranja Vlade Federacije BiH i imenovanja sudija Ustavnog suda FBiH. Ukratko, ožive ga zbog zasluga u blokadama, a Schmidt može plakati nad svojom deblokadom. Baš su ga ponizili. Ili sve nas.
Deblokiranje Federacije BiH tako je završilo ismijavanjem Amerike – ili pak Amerika svima nama šalje poruku da su „neki ipak jednakiji“: To je suština cijele priče. Amerika je jedini najveći prijatelj BiH i to s ponosom ističem. Ali imam utisak da najveći prijatelj kažnjava nečije ponašanje na račun svog ugleda. Ovim je HDZ/HNS/ Dodik/ Osmorka kaznila Ameriku. Amerika je dobila poruku od Čovića, Nikšića, Dodika i Konakovića. Ko zapravo treba shvatiti: Amerika ili mi koji nismo dovoljno „jednakiji“ od drugih”, napisao je Mehmedović.
Foto: Patria
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x