Merkel: Poštujem odluku May; Juncker: Hrabra žena

Podijelite ovaj članak:

Njemačka kancelarka Angela Merkel “s poštovanjem” je primila odluku britanske premijerke Therese May da podnese ostavku, a predsjednik Evropske komisije Jean Claude Juncker rekao je da je ona “hrabra žena, koju mnogo poštuje”.

Portparolka EU Mina Andrejeva rekla je da je za Junckera emotivno bilo da gleda obraćanje May, u kojem je najavila da će 7. juna podnijeti ostavku na mjestu liderke Konzervativne partije, odnosno premijerke, i dodaje da se on lično nije obradovao zbog toga.

Ona je dodala da će Juncker u istoj mjeri poštovati nasljednika Therese May i da će s njim uspostaviti radan odnos, prenosi AP.

Portparolka njemačke kancelarke Martina Fic naglasila je da će Merkelova nastaviti da blisko sarađuje sa nasljednikom May na sprovođenju mirnog Brexita, prenosi Tanjug.

“Mi, i EU kao cjelina, zainteresovani smo da se pronađe dobro rješenje u Britaniji (za Brexit)”, poručila je Fic.

Britanska premijerka Theresa May najavila je danas da će 7. juna podnijeti ostavku na mjesto liderke Konzervativne partije, što automatski znači i predsjednice vlade, čime će otvoriti put da novi lider stranke i premijer pokuša da prekine zastoj oko Brexita.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x