Michael Jordan suvlasnik kompanije u BiH

Podijelite ovaj članak:

Igor Krezić osnovao još firmu “NSoft” u Mostaru 2008. godine – u garaži. Danas firma ima više od 300 zaposlenih i klijente u 35 zemalja iz cijeloga svijeta, od Kanade i Ekvadora preko Kolumbije i Kostarike do Namibije.

Core business im je izrada softvera za kladionice i igre na sreću te osmišljavanje samih igara, ali i izrada sistema iz domene sigurnosti, što ih, s obzirom da tržištu nude i softver i hardver, čini jedinstvenima u svijetu. O “NSoftu” dovoljno govori i činjenica da posluju s Amerikancima. Da su svako malo u Las Vegasu.

– Istina, ne možemo se požaliti – kazao je Dario Jurčić, direktor “Nsofta”, koji za sebe kaže da je “gamer” koji je postao izvršni direktor.

Još kao klinac imao je internet gaming caffe, jedan od dva najbolja u gradu. Drugi, jedva dvjesto metara udaljen, držao je Igor Krezić, pa su njih dvojica bili konkurencija. Danas je “NSoft” praktički u njegovim rukama. Krezić mu je prepustio donošenje svih važnijih odluka. I nije pogriješio.

– Kad sam se javio na oglas za posao u “NSoftu”, nije mi bilo svejedno. Bojao sam se da me Igor ne najuri čim me vidi. A on se oduševio. Bilo mu je drago što netko koga poznaje i za koga je siguran da zna posao želi raditi u njegovoj firmi. Takav je on, nema kod njega nikakvih drugih kriterija osim rada i znanja – govori Dario u repotaži Slobodne Dalmacije.

“Stark” je još jedna kompanija koju je osnovao Igor Krezić. I u njoj se izrađuju terminali za “NSoftove” inovacije. “Stark”, ukratko, priprema hardver za “NSoftov” softver. I prava je tvornica, s teškim strojevima, bukom i radnicima.

– “Stark” je počeo prije jedno šest godina kao Igorov “side” projekt. Jedna mala ekipa od nekih pet, šest ljudi izradila je prvi prototip terminala za igre na sreću, eno onaj tamo u kutu, što se Igoru jako svidjelo te je nastavio razvijati “Stark”, koji je s vremenom narastao na sadašnjih šezdesetak zaposlenika, da bi na koncu došao u potpunosti i pod “NSoftovo” vlasništvo – tumači Dario.

A sam “NSoft” nedavno je također promijenio vlasničku strukturu te ga je preuzela švicarska firma “Sportradar”.

– Riječ je o ogromnoj sport tech kompaniji, vodećem svjetskom proizvođaču, da tako kažem, podataka unutar industrije sporta kojemu je jedan od većih dioničara i Michael Jordan. Oni su dosad bili naš suvlasnik, da bi im Igor nedavno prodao većinski paket dionica – objašnjava “NSoftov” direktor.

“NSoft” se na tržište probio prije svega kvalitetom. A potom i unikatnim proizvodom.

– Teško bismo m­ogli izvoziti u Sjedinjene Države ili u Njemačku da nismo dobri. A mi ne da smo dobri, nego smo najbolji na svijetu, to mogu reći bez imalo lažne skromnosti – tvrdi Dario.

Jedna američka firma, ime je poslovna tajna, nedavno im je naručila 30 terminala. Uz napomenu da moraju biti gotovi za 15 dana. Organizirali su i Boeing 747 koji je čekao u Frankurtu da preuzme robu. Za cijenu nisu pitali.

Tajna “NSoftovog” uspjeha krije se u modularnosti njihova proizvoda. Ne samo da klijentima nude i softver i hardver, nego im daju i mogućnost biranja.

Postoji zanimljiva anegdota od Kreziću. Jednom je skočio kroz prozor pred očima šokiranih uposlenika. Oni nisu imali pojma da ga u podnožju čeka zračni jastuk pa su vrištali od straha. I na YouTubeu je sve zabilježeno. Jedan prijatelj, koji je s njim od samih početaka poslovnih avantura, “budalu” je i ošamario.

Biznis.Info
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x