Migranti bez dokumenata primili oko milijardu dolara iz svojih zemalja

Podijelite ovaj članak:

Subsaharski afrički migranti bez dokumenata u Tunisu tijekom prve polovine ove godine primili su tri milijarde dinara ili oko milijardu američkih dolara u doznakama iz svojih zemalja, rekao je sinoć na kasnom sastanku dužnosnik Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Predsjednik Tunisa Kais Saied, koji je predsjedavao sastankom, kazao je da je ova brojka šokantna i ukazuje na to da je Tunis meta, osuđujući ovogodišnju nedokumentiranu imigraciju subsaharske Afrike u svoju zemlju, rekavši i da je cilj toga promjena demografskog sastava Tunisa.

Iznos transfera za nedokumentirane migrante veći je od prihoda vitalne turističke industrije u Tunisu u prvom polugodištu, koji je iznosio 2.2 milijarde dinara. Hiljade migranata bez dokumenata pohrlilo je u obalni grad Sfax posljednjih mjeseci s ciljem da se zapute u Europu u čamcima kojima upravljaju trgovci ljudima, što je dovelo do migracijske krize bez presedana u Tunisu.

Pod pritiskom međunarodnih i lokalnih skupina za ljudska prava, koje su optuživale vlasti da dovode živote migranata u opasnost, vlada je migrante ovoe sedmice preselila u skloništa u dva grada.

Index.hr

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x