Milorad Dodik, glumi najvećeg Srbina, a krsti se “po boljonji”

Podijelite ovaj članak:

Na društvenoj mreži X osvanuo je snimak kako se krsti najveći Srbin na ovom planetu zemlja Milorad Dodik, što korisnici ove društvene mreže komentarišu sa urnebesnim komentarima, među kojima je i ovaj da se on krsti “po bolonji”!

Neki su to što se ne zna pokrstiti kao hrišćani povezali i sa nedavnom posjetom džamiji u Rusiji, pa komentarišu riječima, “Ode Mile jednom u džamiju i zaboravi kako se krsti”.

Vjerovatno se ovako krsti i njegov šef Aleksandar Vučić, koji je došao na genijalnu ideju da privatitira Srpsku pravoslavnu Crkvu (SPC), dok su se drugi vladari na Balkanu borili da privatiziraju firme za proizvodnju ili telekom operatere.

Malo je poznato da su sadašnji patrijarh Porfirije i Aleksandar Vučić u jako bliskim rodbinskim vezama, a prilično nepoznatog Porfirija je na tu poziciju doveo baš Vučić i ovaj mu sad svakodnevno vraća dugove.

A zašto je Vučić svim silama lobirao za Porfirija, pisao je svojevremeno portal Nova rs. https://nova.rs/vesti/drustvo/zasto-je-porfirije-vucicev-favorit-za-patrijarha/


Milorad Dodik je shvatio kolika moć i bogastvo se nalazi u crkvi, ljubi kosti i mošti gdje god stigne svakog sveca, ali se očito još nije naučio ni pokrstiti.

Pogledajte kratak video, kako to radi švercer ronhila i đedove rakije iz Laktaša, kojeg poznajemo pod imenom Milorad Dodik

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x