Ministar Almir Bečarević: ‘Imam lijepu vijest – neće biti poskupljenja vode’

Resorni ministar komnalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Almir Bečarević govorio je za portal Radiosarajevo.ba, a naglasio je i da do poskupljenja vode neće doći.

Na pitanje redakcije portala Radiosarajevo.ba da li građani mogu očekivati poskupljenje, ministar je odgovorio negativno.

“Imam lijepu vijest. Trenutno se ne govori o poskupljenju vode na području Kantona Sarajevo. Mogu slobodno kazati da do toga neće doći u skorije vrijeme“, potvrdio je ministar Bečarević za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Muamer Bandić (SBiH) sredinom februara objavio je akt u kojem se spominje potencijalno poskupljenje vode na području Kantona Sarajevo.

Kantonalno javno preduzeće Vodovod i kanalizacija predložilo je da se cijena vode za sve kategorije izjednači na 1,08 KM. Time bi se cijena vode za treću kategoriju najvećih potrošača vode smanjila za osam posto u odnosu na postojeću, a za prve dvije kategorije, kojih ima najviše, značajno povećala.

Prema navodima zastupnika Bandića kategoriju I koja je ujedno i najugroženija, očekivalo bi poskupljenje vode od čak 54 posto, dok bi potrošači kategorije II mogli očekivati poskupljenje vode od 29 posto.

Dodatno olakšanje za građane Kantona Sarajevo uslijedilo je neposredno nakon najave o smanjenju cijene grijanja u Kantonu Sarajevo od deset posto.

Foto: AA

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x