Ministar Ramić i načelnik Janjetović zajedno u izgradnji Bosanske Kostajnice

Podijelite ovaj članak:

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je opštinu B. Kostajnica. Sa načelnikom opštine Nikolom Janjetovićem potpisao je ugovor o izgradnji putne infrastrukture/trotoara u centralnom dijelu opštine.
Načelnik Janjetović je zahvalio ministru na dosadašnjoj podršci koja je važna,  posebno za povratničku populaciju.
Ramić je obišao i radove na objektu Islamske zajednice, gdje su u toku radovi na utopljavanju objekta, čiju rekonstrukciju sufinansira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.


“Opština će provoditi proceduru i implementirati projekat koji će Ministarstvo sufinansirati sa 50.000 KM. Raduje nas da ćemo doprinijeti uređenju centralnog dijela Kostajnice. Nastavljamo s podrškom Islamskoj zajednici, vidjeli smo da su radovi u toku na utopljavanju zgrade Medžlisa. Nakon zemljotresa, važna je podrška svih nivoa vlasti”, – istakao je ministar Ramić

Sa predstavnicima povratnika i Medžlisa Islamske zajednice B. Kostajnica razgovao je o najznačajnijim projektima za povratničku zajednicu.


“Izražavamo zadovoljstvo posjetom ministra Ramića,   gdje se lično uvjerio u realizaciju projekta toplinske izolacije i fasade na objektu Medžlisa, podržanog od strane Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice. Ministarstvo već duži niz godina podržava izgradnju i obnovu naše infrastrukture kroz različite projekte kao i druge vidove pomoći Bošnjacima – povratnicima. Nadamo se nastavku naše saradnje i poboljšanju vjerskog života i održivosti povratka i kvaliteta života naših ljudi”, kazao je Haris-ef. Ahmić, glavni imam 

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x