Ministarstvo izdvojilo 70.000 KM za led rasvjetu za Babin Do na Bjelašnici

Podijelite ovaj članak:
Projekt obuhvata zamjenu 50 starih svjetiljki s led rasvjetnim tijelima na području Babinog Dola na Bjelašnici, koji će sa 70.000 KM u cijelosti finansirati Ministarstvo.

Ministar Mandić istaknuo je da to ministarstvo kontinuirano ima dobru saradnju s Općinom Trnovo.

“Ovaj projekt izraz je naše podrške razvoju cjelokupnog prostora Bjelašnice kao jednog od najatraktivnijih dijelova naše države. Namjera nam je krenuti sa zamjenom svih starih svjetiljki i led rasvjetu postaviti i u urbane dijelove Kantona što će napraviti ogromne uštede u potrošnji energije te stvoriti dodatne mogućnosti za primjenu modernih tehnoloških dostigunuća”, istakao je.

Dodao je da taj i slični projekti odražavaju spremnost tog ministarstva i Vlade Kantona na podršku i saradnju sa svim lokalnim zajednicama u Kantonu Sarajevo.

Općina ima spreman projekt te će pribaviti sve potrebne dozvole za izvođenje radova, riješiti imovinsko – pravne odnose na planiranom projektu te provesti proceduru izbora najpovoljnijeg izvođača radova.

“Postavljanje novih svjetiljki na području Babinog Dola trebalo bi da bude završeno do 30. septembra ove godine”, saopćila je Press služba KS.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x