Mirza Teletović: Dodik i Komšić su za podršku svim sportovima u BiH

Podijelite ovaj članak:

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine predstavio je danas u Zenici novi dres košarkaške reprezentacije BiH i potpisao sponzorski ugovor sa kompanijom ”Telemach”.

”Neke stvari ne mogu da se dese preko noći, ali imamo velike ambicije i uz partnere kao što je ‘Telemach’ možemo mnogo ubrzati taj proces. Obavljen je jučer razgovor sa Miloradom Dodikom. Razgovarao sam sa Željkom Komšićem. Oni su za podršku svim sportovima. Mislim da je to jako pozitivna priča. To su ljudi koji vole sport”, rekao je Mirza Teletović, predsjednik Košarkaškog saveza BiH. 

Amer Čolan, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH istakao je da je sa ”Telemachom” potpisan trogodišnji ugovor ”koji se odnosi na sve selekcije”.

Vedran Bosnić, selektor muške košarkaške reprezentacije BiH o predstojećim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa Češkom Republikom i Bugarskom istakao je da će ekipa i pored svih problema pokušati pobijediti i da se neće predati unaprijed.

”Danas imamo 10 igrača, jučer smo imali pet. Imamo samo jedan trening zajedno. Igramo protiv Češke koja je kvalitetna. Idemo se boriti, da probamo pobijediti. No, hoćemo i da radimo ono što smo rekli da ćemo raditi, da damo šansu mladim igračima i napravimo selekciju igrača za ljeto, da imamo ekipu koja će nas predstavljati u kvalifikacijama za EP 2019. godine”, naglasio je Bosnić.

Bosnić je rekao da je zadovoljan do sada urađenim u reprezentaciji BiH.

”Jako sam zadovoljan. Trebat će nam vremena i ljeto će nam biti važno. Zadnje dvije utakmice smo izgubili u posljednjim trenucima, ali je bilo kvalitetne košarke. Cilj je da imamo što više igrača. Imamo spisak od 20, 25 imena za koje mislim da će u budućnosti nositi igru reprezentacije. Češka je jako kvalitetna ekipa. Kako će napraviti ekipu protiv nas, da li će dati šansu mlađima, ne znam. Imaju dobru igru cjelokupno, kvalifikovali su se na SP i moramo im odati poštovanje. To je ekipa koja je dugo na okupu i igraju u istom sistemu. Pripremit ćemo se najbolje što možemo”, poručio je Bosnić.

Njegoš Sikiraš, bh. reprezentativac rekao je kako će ovo okupljanje pomoći da se vidi na kojem su nivou.

”Ovo okupljanje će nam pomoći da vidimo na kojem smo nivou. Potrebna nam je podrška od svih i da radimo skupa jer imamo zajednički cilj, a to je da zajedno pokušamo ostvariti neke stvari”, kazao je Sikiraš.

Miralem Halilović, kapiten reprezentacije BiH rekao je da saigrači i on nemaju previše vremena da se spremaju.

“Nemamo previše treninga, nemamo previše vremena, rezultatski nema previše značaja, jer ne možemo da se kvalifikujemo, ali za nas je jako bitno da nadogradimo ono što smo imali u zadnje dvije utakmice. Odigrali smo skupa dobro i cilj je na tome da nastavimo raditi. Imamo Sikiraša, Gegića i Lazića koji će nam pomoći da pružimo još bolju partiju, i da se nagradimo barem jednom pobjedom”, smatra Halilović.

Reprezentacija BiH bit će gost Češke Republike 21. februara, a tri dana poslije u Zenici će ugostiti Bugarsku.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x