MIZ Zenica o apelu za pomoć: Najvažnije je da nam hafiz ozdravi

Podijelite ovaj članak:

Humanitarna organizacija Pomozi.ba nedavno je objavila apel za pomoć hafizu Sulejmanu Rafuni.

Sulejman Rafuna, hafiz i imam u jednoj od zeničkih džamija unazad nekoliko godina ima probleme sa glasom. To su prvo primijetile njegove džematlije dok im je učio sure iz Kur'ana.

Poslije brojnih pretraga i prvobitne bojazni da je riječ o karcinomu glasnih žica, patološki nalaz u Istanbulu je pokazao da se radi o polipu.

U Istanbulu mu je urađena operacija i odstranjen polip, a mi smo bolnici dali garanciju da ćemo pokriti troškove liječenja u iznosu od 3.250 eura, poručili su iz Pomozi.ba.

Na ovu vijest reagovao je i Medžlis islamske zajednice Zenica, čije saopštenje prenosimo u cjelosti, bez izmjena:

“Jedno pojašnjenje.

Nakon sinošnjeg apela objavljenog na pomozi ba za uvaženog kolegu hafiza Sulejman ef. Rafunu, Mežlis Islamske zajednice Zenica ima potrebu upoznati javnost sa nekoliko činjenica:

1. Ured za društvenu brigu Rijaseta IZ-e u BiH, Muftijstvo zeničko, Medžlis Islamske zajednice Zenica, džemat Blatuša, kolege iz hafizove generacije i drugi su materijalno pomogli hafiza u ovome iskušenju. Medžlis je više puta nudio dodatnu pomoć hafizu, ali je on tvrdio da mu nije potrebna, pa nas je ovaj javni apel prilično zatekao i osobito iznenadio. Medžlis je također organizovao mnoge akcije pomoći za bolesne i socijalno ugrožene imame i nikada nije bilo potrebe da se na ovakav način to rješava.

2. Medžlis Zenica je i sada spreman da pomogne svome kolegi, ali on tvrdi i dalje da mu pomoć ne treba.

3. Zahvaljujemo se pomozi ba koji su pomogli našem hafizu i pružili mu podršku i pomoć u ovim teškim trenucima.

4. Najvažnije nam je da naš hafiz ozdravi i ponovo bude u mihrabu svoga džemata, u mektebu sa svojim polaznicima i na hutbi sa svojim džematlijama. Molimo Allaha da mu podari brz oporavak”, poručuju iz Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x