Mjeri li se znanje i hrabrost brojem pratilaca na fb?

Podijelite ovaj članak:

Pričao mi je moralista Petog korpusa, dobri Muhamed Skender, da mu je žao što nije imao sa sobom motorolu na džumi, kako bi pozvao vojnu policiju i naredio im da uhapse imama u mihrabu!
– Taj dan smo imali oko sedamdeset šehida, a on je na hutbi analizirao – smije li se abdestiti s vodom koju je nalokalo magare. Bio sam neopisivo ljut, jer sam očekivao da kaže koju utješnu riječ narodu, da ohrabri preživjele i njihove porodice nagradom koja ih čeka na sudnjem danu, ali…

Kad bi danas imali moraliste s takvim ovlastima, sigurno je da bi mnogi koji vaze muslimanima bili uhapšeni, posebno ovi koje zovu daijama, a zbog tema s kojima dave muslimane, neko je to preinačio u davije!

Oni na društvenim mrežama i dalje odgovaraju na pitanja, o bradi i skraćenim pantalonama, o cvjetićima na ženskoj haljini i vjetrovima koje navodno ženske ispuštaju na spolni organ, a kad govore o stanju muslimana u svijetu, posebno Palestine, onda to umotaju u neki uopšteni hadis ili predaju šta je neki Bin, Ibn ili Ebu rekao nekada, tako da ne mogu ni zašto biti prozvani od strane vladara iz sjene, koji bi im mogao ugasiti fejsbuk profil.

Njihovi sljedbenici kad govore o njihovoj “kvaliteti” i “znanju”, pozivaju se na broj pratilaca koje imaju na društvenim mrežama, a kad im kažete da stotine hiljada pratilaca uživa u Muhabetu s Razom, oni će tu damu nazvati rospijom i šejtanskim slugom, a prije će se ta Raza odvažiti nazvati stvari pravim imenom nego oni! Ona se ne boji javno organizirati i skup, na kojem će se prikupljati pomoć z Palestinu i tako pokazuje veću hrabrost od njih.
Osim toga, oni bi se trebali zabrinuti zbog brojnosti svojih istomišljenika, jer se većina u Kur'anu spominje uvjek u negativnom kontekstu!

Za njih je svaki muzičar ćafir, kojem je rezervisano mjesto u džehenemu, a Eric Clapton održi koncert u Londonu s gitarom na kojem su boje Palestine i sav novac podijeli Palestincima, dok te njihove daije ko proparane ploče ponavljaju nebitne teme i od toga žive na velikoj nozi.

Ko je ćafir, ko će u dženet, a ko u džehenem odlučuje Gospodar svijetova, ali po ovom što se vidi ne piše se dobro daijama i ulemi iz islamskog svijeta, koja ćuti ili u šiframa govori o svirepom ubijanju hiljada djece!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x