Mlad i glavat, a već laže

Podijelite ovaj članak:

Istražni organi, ako zaista žele da im vjerujemo, morat će utvrditi postojanje osoba koje su milionima (čijim?) željele potkupiti zastupnika Uzunovića.

Pripadnici SIPA-e jutros su započeli pretres na više lokacija u Zeničko-dobojskom kantonu i Kantonu Sarajevo, a radi dokumentiranja krivičnog djela davanja lažnog iskaza. 

Kako su najavili, bit će saslušan i Kenan Uzunović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, koji se sumnjiči za davanje lažnog iskaza. 

Nije, valjda! 

Onako mlad, glavat, tek na početku političke karijere, a da već laže biračima, građanima, državi?!

Ako je zaista lagao i koliko je slagao, to će, kako sada stvari stoje, utvrditi “nadležne državne institucije”. 

Za to ih država plaća.

Ono što će Uzunović, kad ga SIPA bude ispitivala, morati objasniti, ustvari dokazati, jeste njegova tvrdnja da su mu svojevremeno “neki ljudi iz SDA ili bliski SDA” nudili milione, tačnije nekih tri miliona maraka,  samo da, kao zastupnik, ne glasa za postojeću Vladu FBiH na čijem čelu je Nermin Nikšić. 

Mnogo, brate, samo čvrst karakter, kakav je Uzunović, na to ne pristaje, dojmilo se slušajući ga i gledajući te večeri na jednoj ovdašnjoj televiziji.  

Sve je to Uzunović, u zanosu vlastite političke važnosti, a i poštenja, nakon što se onako “besplatno, iz ideala i brige za državu” isprebacivao kroz nekoliko političkih partija (u kojoj je sada ne znamo!) do u tančine objašnjavao opčinjenom gledateljstvu. 

Uzunović je slavodobitno telalio i da je “ponuđače” uredno snimio, ali, kad mu je država sjela za vrat, istoj poručio da je telefon na kome se nalazi audio snimak N.N. ponuđača miliona, promjenio i snimak izbrisao. 

“Država” to jest istražitelji ovog puta nisu bili lijeni, pa su istražujući ko je to htjeo da podmiti federalnog zastupnika Uzunovića, radeći svoj posao, utvrdili da telefon na kome se, navodno, nalazi sporni snimak, isti,  nije promjenio, već ga je samo prestao koristiti. 

Što, prevedeno sa jezika zakonskih parafa znači da je ovaj zastupnik, svjesno, lažima ometao istragu.  

Zašto bolan Uzunoviću!!!

Taman kad je najavljeno da smo se kutarisali “lažova, prevaranata, mrskih trgovaca državom i njenim interesima” i svih “onih” koji su bili prije “ovih” za čiju je Vladu Uzunović glasao, a čija nam je “politička vizija” donijela toliko željene promjene koje su nas, tobejarabi, snašle u proteklih godinu i nešto on, onako mlad i glavat, samo što je sjeo u zastupničku fotelju, kako čujemo, počeo lagati. 

I šalu i zbilju na stranu, ali ako taj Kenan Uzunović, zaista misli da mi mislimo kako je on, svako malo mijenjajući politički pravac, to jest partiju, za godinu sjedenja u Parlamentu, skoro pa dogurao do  fotelje dopredsjedavajućeg tog zakonodavnog tijela, i da je to postigao, isključivo zato što je “imao stav” onda je ili kvaran ili je, zaista, bez pameti.

Očigledno i jedno i drugo. 

Nebitan je Kenan Uzunović kao osoba. 

On je, ustvari, samo primjer ko se sve i na koji način natiskao u naše parlamente (čast pojedincima!) u kojima se odlučuje o zakonima koji bi trebali štititi interese građana, a koji u želji da se domognu “hljeba bez motike” još uvijek misle da su građani i dalje svijetina koja se kupuje lažima i haram parama.

Istražni organi, ako zaista žele da im vjerujemo, morat će utvrditi postojanje osoba koje  su milionima (čijim?) željele potkupiti zastupnika Uzunovića.

Ne bude li ih, zastupnik Uzunović će se morati suočiti sa zakonom, koliko god da misli da su on i takvi kao on  “van zakona”.

Red bi bio. 

(Almasa Hadžić, Politicki.ba)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x