Mladi iz BiH u Norveškoj osnovali udruženje

Podijelite ovaj članak:

Osnivačka sjednica Skupštine Udruženja mladih „Bujrum“, čiji je cilj okupiti mlade ljude porijeklom iz BiH u Norveškoj, održana je u Ambasadi BiH u Oslu.

Kako je istaknuto, svrha ovakvog organiziranja je izgradnja društvene, poslovne, stručne i kulturne mreže među mladim Bosancima i Hercegovcima koji žive u Norveškoj.

Udruženje organizira radionice i druge događaje koji se bave relevantnim temama iz biznisa i kulture, ali i onih zabavnog karaktera. Također, Udruženje će sarađivati i s drugim sličnim organizacijama i udruženjima. Već je organizirano nekoliko skupova na kojima su sudjelovali mladi ljudi porijeklom iz BiH, a koji žive u Norveškoj.

Cilj skupa u Ambasadi BiH bilo je i predstavljanje planova Udruženja čiji su osnivači Mina Hajdarović, Adnan Marić, Lejla Halilagić i Alma Velagić.

Ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević je pozdravio uspostavu udruženja mladih te naglasio važnost održavanja veza s domovinom, dodajući kako su upravo mladi ambasadori BiH u zemljama u kojima žive. Ambasador Makarević postao je i počasni član Udruženja „Bujrum“.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x