Mladi iz Konjica na vakufskom zemljištu sade krompir

Podijelite ovaj članak:

Mreža mladih MIZ Konjic započela je novi projekt oživljavanja vakufske imovine kroz obrađivanje parcele u džematu Čuhovići. Projekt, koji je jedan od rijetkih ovog tipa u našoj zajednici, ima za cilj uključiti omladinu u rad za dobrobit zajednice, te im pružiti priliku da nauče o poljoprivredi, vakufu i životu na selu.

Na sastanku članstva MIZ Konjic, održanom 18. februara 2024. godine, donesena je odluka o pokretanju projekta, koji podrazumijeva sadnju krompira na parceli nazvanoj “Prekača” ukupne površine 4.975 m2. Ova parcela je odabrana za realizaciju projekta, a njeno obrađivanje će omogućiti ne samo oživljavanje vakufske imovine, već i stvaranje vrijednosti za zajednicu.

Projekt se realizuje uz podršku Vakufske direkcije IZBiH i po odluci Izvršnog odbora MIZ Konjic. Mladi iz Mreže će kroz ovaj projekat imati priliku da steknu nova znanja i iskustva, te da doprinesu razvoju svoje zajednice.

“O svim fazama projekta će javnost biti blagovremeno obaviještena”, izjavili su iz MIZ Konjic. “Kroz svaku novu objavu planiramo da javnost adekvatno upoznamo sa projektom i njegovim napredovanjem.”

Mreža mladih MIZ Konjic se zahvaljuje Alenu Begluk na fotografijama, te PR agenciji “Zela” na čelu sa Elvisom Zelić za saradnju prilikom realizacije projekta.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x