Mladić iz Visokog starijim postačima nosio iftare: Za nagradu ide na umru

Podijelite ovaj članak:

Divni činovi i pokazivanje ljudskosti se uvijek nagrade. Možda ne odmah, ali u dogledno vrijeme. Dokaz za to je i Eldin Galijatović iz Visokog. Sasvim normalan mladić koji je unosio veliku radost u kuće svojih sugrađana.

Naime, on je besplatno nosio iftare, nakon čega bi starijima pomagao pri raspremanju i čišćenju kuće. Zbog njegovih dobrih djela, nagrađen je odlaskom na umru.

Eldin je svaku noć tokom ramazana uzimao određen broj iftara i volonterski ih nosio starijim postačima kojima predstavlja poteškoću samostalno dolaženje po iftar.

Sve je to objavio na Facebooku jedan ugostitelj iz njegovog grada. Nakon njegove objave na Facebooku, javio mu se jedan, kako je naveo, dobročinitelj iz njemačke koji je odlučio Eldina poslati na umru u znak zahvalnosti, ali i nagrade za ono što je radio tokom ramazana.

Na snimku koji je objavljen na Facebooku, Eldin nije mogao sakriti suze i iskrenu emociju nakon što je saznao da će ići na umru.

On će za desetak dana otputovati na umru, hodočašće u Mekki koje obavljaju muslimani, a može biti u bilo koje doba godine, piše Avaz.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x