Mostarski studenti predstavili rješenja za unaprjeđenje turističke ponude

Podijelite ovaj članak:

Studenti Studija turizma Univerziteta “Džemal Bijedić” predstavili su svoja rješenja usmjerena ka unaprjeđenju turističke ponude Bosne i Hercegovine.

U okviru nastavnog procesa predmeta “Marketing u turizmu” mostarski studenti su prepoznavajući specifične oblike turizma (kulturni, cikloturizam, adrenalinski, vinski i ruralni turizam) pokazali entuzijazam i kreativna rješenja sračunata na unaprjeđenje turističke ponude u BiH, te time pokazali razvijenu svijest o značaju ove perspektivne grane za razvoj BiH, priopćeno je s Univerziteta “Džemal Bijedić”, prenosi FENA.

“Provođenjem istraživanja studenti su uspjeli prepoznati brojne propuste koje se ogledaju u neiskorištenosti turističkih potencijala, te su u svojim projektima ponudili konkretna rješenja u poboljšanju turističke ponude s posebnim osvrtom na specifične oblike turizma koji imaju razvojnu perspektivu upravo na našim područjima”, istaknula je voditeljica Studija turizma doc. dr. Irma Dedić.

Predstavnici UNDP-a i Turističkog klastera koji su prisustvovali prezentaciji studentskih rješenja, izrazili su zadovoljstvo viđenim te su pohvalili prezentirane ideje i prijedloge za unaprjeđenje turističke ponude.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x