Muftijstvo sarajevsko darovalo prvu rođenu bebu u ovoj hidžretskoj godini

Podijelite ovaj članak:

Muftijstvo sarajevsko, a povodom Nove hidžretske godine, tradicionalno je darovalo prvu rođenu bebu u ovoj hidžretskoj godini. 

Naime, u ime muftije sarajevskog prof. dr. Nedžada Grabusa, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva Sumeja Fidani danas je posjetila majku Berinu Škrebo-Konjić, koja je Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu rodila dječaka.

– Danas smo darovali prvorođenu bebu u novoj hidžretskoj godini, što je svakako lijepa praksa, koja nosi lijepe poruke. Ističem da nas je osoblje bolnice ljubazno dočekalo, ali i da su nam izrazili zahvalnost što smo baš njih posjetili ovim divnim povodom – kazala je Fidani.

viber_slika_2023-07-19_13-03-36-567.jpg - Muftijstvo sarajevsko darovalo prvorođenu bebu u Novoj hidžretskoj godini

U ime muftije sarajevskog, i u lično ime, majci prvorođene bebe je uputila čestitke, ali je uputila i čestitke povodom Nove hidžretske godine.

– Nova godina za nas muslimane znači otvorenost, novu perspektivu, a rađanje novog života znači novo poglavlje, optimizam, vjeru u dobro. To je i naša poruka, uz čestitke muslimanima i dove za mir, sreću i blagostanje – poručila je Fidani.

viber_slika_2023-07-19_13-03-36-771.jpg - Muftijstvo sarajevsko darovalo prvorođenu bebu u Novoj hidžretskoj godini

(Preporod.info)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x