Muhamed Vehab novi je hafiz Kur'ana Časnog

Podijelite ovaj članak:

Pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini danas je posljednje ajete Kur'ana Časnog napamet proučio Muhamed Vehab i tako stekao časnu titulu hafiza Kur'ana.

Muhamed je hifz polagao u periodu od 17. novembra do 1. decembra, pred komisijom koju su činili: hafiz Mensud Đulović (muhaffiz), hafiz Ismet-ef. Spahić, hafiz Omer Zulić, hafiz Nedžad Ćeman i hafiz Elmir Mašić.

– Teško je opisati ove trenutke. Mogu kazati da je put bio dug i težak. Posebno se želim zahvaliti mom muhaffizu, koji je išao sa mnom zajedno kroz ovaj put, koji je odvajao svoje vrijeme, kako bi ja danas bio ovdje gdje jesam. Hvala i svima koji su me podržavali, od porodice, do Islamske zajednice. Plodovi hifza se osjete već na dunjaluku, a zasigurno da je nagrada na budućem svijetu nama nepojmljiva – kazao je hafiz Muhamed Vehab nakon polaganja.

IMG_7595.JPG - Muhamed Vehab položio hifz
Hafiz Muhamed Vehab i muhaffiz Mensud Đulović

Muhaffizu Đuloviću je Muhamed bio 11. kandidat, a kako je naglasio, “Muhamed je hifz ugradio u svoje ponašanje”.

– Muhamed je izuzetnog edeba, i molim Allaha da ustraje, da se trudi da dosegne ono što su kazali za Poslanika, da je njegov život bio Kur'an.

Uvijek kada se privede kraju neki dobar posao čovjek se osjeća sretno, zadovoljno, jer očekuje da će od tog posla i šira zajednica osjetiti dobro.

Učenje hifza i privođenje kraju tog puta s kandidatom je velika stvar, kako za mene kao muhaffiza, tako i za kandidata, ali i porodicu i širu zajednicu. Hifz Kur'ana je tradicija koju moramo njegovati, čuvati, unaprjeđivati dalje – poručio je, između ostalog, hafiz Đulović.

Muhamedov otac Mirnes zahvalio je svima koji su podržali Muhameda na ovom putu.

– Molim Allaha da omogući našem Muhamedu da naučeno primjenjuje u praksi. Posebni su osjećaji. Jednom riječju – elhamdulillah. Zadovoljni smo i sretni što je Allah obradovao našu porodicu time da ima hafiza – izjavio je on.

Hafiz Muhamed Vehab rođen je 7. maja 2002. godine u Zenici.

Svršenik je Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu i student je Fakulteta islamskih nauka (FIN) Univerziteta u Sarajevu (UNSA).

(Preporod.info)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x