Muška voda pred prodajom

Podijelite ovaj članak:

Stečajni upravnik raspisao je danas novi, deveti javni poziv za prodaju kompleksa Muška voda kod Kladnja, za koji postoje velike nade da bi mogao biti uspješan, piše BiznisInfo.

Prema danas raspisanom pozivu, kompleks sa hotelom, bungalovima, pomoćnim objektima, lovačkm kućom i zemljištem prodaje se za 1.719.603 KM (sa PDV-om). Kancelarijski proctor prodaje se po početnoj cijeni 53.298 KM.

Prodaja će se obaviti metodom usmenog javnog nadmetanja 22. marta.

Podsjetimo da je vlada Tuzlanskog kantona na posljednjoj sjednici dala je saglasnost za raspisivanje novog javnog poziva za prodaju kompleksa „Muška voda“ na planini Konjuh.

Mirsag Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK rekao je da imaju četiri potencijalna investitora iz Tuzla, Vogošće, Bugojna i jednog iz inostranstva, odnosno arapskih zemalja.

– Investitor iz Tuzle, preduzeće „Piemonte“, u svom pismu namjere navelo je ponudu od 1,4 miliona KM za kompleks i 40.000 KM za kancelarijski prostor u Kladnju. Planira odmah investirati 700.000 KM u revitalizaciju kompleksa i upošljavanje 30 radnika. Ponude ostalih potencijalnih investitora ne sadrže ove informacije – kazao je prije nekoliko dana Gluhić.

Kompleks Muška voda prostire se na 66 dunuma, a početna cijena ranije je iznosila 3,8 miliona KM. Osam prethodnih pokušaja prodaje je propalo, a pretpostavlja se da će deveti biti uspješan i da će biser TK dobiti novog vlasnika.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x