Na Buškom jezeru ulovljeni somovi duži od dva metra

Zbog zaštite lokacije i ribljeg fonda, video kompilacija bit će objavljena naknadno, kada bude izvjesno da su somovi napustili navedenu lokaciju. Sve ulovljene ribe su dokumentirane i puštene.

Članovi Ekološkog udruženja sportskih ribolovaca Buško jezero u nedjelju su na Buškom jezeru uhvatili nekoliko somova čija dužina prelazi dva metra.

– Ono što je pokazalo Buško jezero ne bi se posramile ni najveće svjetske ribolovne destinacije. Potpuno neočekivano, redom su padali rekordi Buškog jezera (par somova dužih od 200 cm), s najvećim od 225 cm, nakon više od sat vremena borbe – izvijestili su iz spomenutog udruženja.

Napominju kako su sve ulovljene ribe dokumentirane i vraćene nazad u jezero, a zbog zaštite lokacije i ribljeg fonda, video kompilacija bit će objavljena naknadno, kada bude izvjesno da su somovi napustili navedenu lokaciju, jer ubrzo bi trebao započeti mrijest na Buškom jezeru.

– Jučerašnji rekordi na Buškom jezeru prava su uvertira za nadolazeći međunarodni spin kup Buško jezero 2023. naziva “Lov na predstira” koji, 21. maja, organizira ovo Ekološko udruženje sportskih ribolovaca. Sudionici će se tada moći takmičiti u varaličarenju umjetnim mamcima na smuđa, soma i jezersku pastrvu – saopćeno je iz Ekološkog udruženja sportskih ribolovaca Buško jezero, piše portal Crna Hronika.

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x