Na UKC Tuzla bit će upriličena komemoracija u čast ubijene Amele

Podijelite ovaj članak:

Menadžment i uposlenici Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla oprostili su se od svoje kolegice Amele Čičkušić, koja je jučer pronađena mrtva u stanu u tuzlanskom naselju Stupine.

“Posljednjim pozdravom opraštamo se od naše drage koleginice, prijateljice i saradnice Amele Čičkušić, koja nas je iznenada i zauvijek napustila u 34-oj godini života.

Ožalošćenih srca svjedočimo kako svaki gubitak dolazi prerano.

Amela je rođena u Tuzli 02. februara 1990. godine. Nakon osnovne završila je i Srednju medicinsku školu u Tuzli. Prvi počeci rada bili su na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju gdje je zasnovala radni odnos 1. aprila 2010. godine, na radnom mjestu medicinska sestra-tehničar. Visoku medicinsku školu završila je 08. jula 2019. godine, a zvanje magistar sestrinstva stekla 24. jula 2021. godine.

Tokom pandemije COVID-19. dala je nemjerljiv doprinos pružajući zdravstvenu njegu hospitaliziranim pacijentima u Respiratornom centru Klinike za plućne bolesti.

Nakon pandemije COVID-19. nastavlja raditi na Klinici za plućne bolesti na radnom mjestu diplomirana medicinska sestra na Odjeljenju poluintenzivne njege.

Komemoracija u spomen medicinske sestre, Amele Čičkušić bit će održana na Klinici za plućne bolesti JZU UKC Tuzla” – stoji u objavi.

Podsjećamo, Amela i njeno dvoje djece pronađeni su mrtvi u stanu. Noć prije, Amelin suprug i otac djece je počinio samoubistvo skokom sa zgrade u tuzlanskom naselju Stupine. Sumnja se na ubistvo, ali istraga još traje, te nikakvi detalji nisu poznati dok obdukcija ne bude završena.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x