Načelnik Kreševa u svojoj kancelariji istakao zastavu Republike Hrvatske i Herceg Bosne

Podijelite ovaj članak:

U uredu načelnika Općine Kreševo Renata Pejaka kao što vidimo na slici dole niže nalazi se zastava Republike Hrvatske i nepostojeće republike “Heceg Bosne”, što predstavlja čin za svaku osudu, i izaziva nevjericu koju je teško komentirati, kao i činjenicu da se tako nešto jedan načelnik općine usudio uraditi.

Portal Podlupom.ba danas je ekskluzivno došao do ove fotografije, jer se samim otkrićem istoga u maloj Općini Kreševo, danas žurno radi na uklanjanju ove i svih sličnih fotografija sa internet prostora, koje su nastale u uredu načelnika Općine Kreševo, a na kojima se vide obilježja Republike Hrvatske i zloglasne paradržavne tvorevine “Herceg Bosne”.

Općina Kreševo kao i svaka druga općina u BiH je javna institucija u kojoj žive tri konstitutivna naroda i manjine, država Bosna i Hercegovina je nezavisna, i zamisliti jedan ovakav čin je teško, a kamoli da isto postoji, nažalost u Općini Kreševo isto se događa.

Šta se ovim činom želi poručiti Bošnjacima u Kreševu, teško je sada zaključiti, ostaje da vidimo kako će reagirati zaštitnici bošnjačkog identiteta, mnoge udruge i sve ostale zajednice koje su se okupile oko bošnjačkog nacionalnog prava i interesa, a izvor koji je poslao ovu fotografiju našem portalu traži od svih bošnjačkih predstavnika da se o istom žurno očituju, i zaštite Bošnjake u Kreševu od ovakvog udara, a sve medije da odmah dođu u Kreševo.

Radoje Vidović, kreševljak i Čovićeva desna ruka svakodnevno priča o majorizaicji Hrvata u BiH, a načelnik Općine Kreševo Renato Pejak sa premijerom Republike Hrvatske otvara konzulate po BiH, dok Bošnjacima u Kreševu u uredu načelnika općine – javne institucije postavljaju zastave Republike Hrvatske i obilježja “HERCEG BOSNE”.

Prije nekim mjesec dana također naš portal je otkrio kako Općina Kreševo nije dala građevinsku dozvolu za izgradnju mekteba u Kreševu, pa su vjernici islamske vjeroispovijesti mekteb morali praviti bez građevinske dozvole, a priključak struje dovesti sa obližnje kuće

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x