Nacija poznata po toplini: Pojedini hoteli u Japanu za putnike muslimane pripreme Kur'an i osnovne stvari koje im olakšavaju prakticiranje vjere dok istražuju ljepote ove zemlje

Japan, nacija poznata po svojoj bogatoj kulturi i krajolicima koji oduzimaju dah, izaziva oduševljenje zbog svoje iznimne topline i gostoljubivosti.

Među mnogim načinima na koje ova prijateljska nacija izražava svoju dobrodošlicu gostima iz cijelog svijeta od sada je obzirnost prema muslimanskim putnicima koji odsjedaju u japanskim hotelima.

Kada muslimanski posjetitelji stignu u odabrane hotele u Japanu, često budu ugodno iznenađeni pažljivom gestom koja ih dočeka u njihovim sobama. Ovi pažljivi paketi sadrže osnovne stvari koje im olakšavaju prakticiranje vjere dok istražuju ljepote Japana.

Unutar ovih srdačnih paketa gosti pronalaze primjerak Kur'ana, što im osigurava da mogu ostati povezani sa svojim duhovnim putovanjem. Dodatno, osiguran je čist i udoban serdžaad kao i mali kompas koji im pomaže da odrede smjer Meke za svoje dnevne molitve. Kako bi dodatno pomogli njihovim potrebama, uključena je karta koja prikazuje najbliže džamije.

Ovaj mali, ali značajan čin dobrote igra ključnu ulogu u tome da se muslimanski putnici osjećaju istinski dobrodošli i poštovani u Japanu. To odražava predanost Japana da zadovolji njihove potrebe i osigura udoban i ugodan boravak, prenosi The Islamic Information portal.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x