Najbolju bh. biciklistkinju udarilo auto tokom treninga

Podijelite ovaj članak:

Najbolja bh. biciklistikinja, Lejla Njemčević, u petak, 10. maja, doživjela je saobraćajnu nesreću tokom treninga.

Kako je saopćeno iz njenog tima, nesreća se dogodila na ulazu u Vogošću, kada je nesavjestan vozač naglo i bez signalizacije žmigavcem skrenuo s kolovoza uslijed čega je došlo do kontakta i Lejlinog pada.

“Lejla je u padu zadobila blage povrede na koljenima i oštetila bicikl, iskreno se nadamo da pad neće ostaviti bilo kakve ozbiljnije posljedice i da će uskoro moći nastaviti sa treningom. Saobraćajna nesreća se dogodila u veoma lošem momentu, odnosno samo dvije sedmice prije nastupa na prvom Svjetskom kupu UCI Mountain Bike World Series: Nove Mesto na Morave 2024, i jednoj od najbitnijih utrka sezone.

Ovo je treća saobraćajna nesreća u nekoliko dana u kojoj su na cesti ugroženi životi biciklista. Ukoliko želimo da Grad Sarajevo bude urbana metropola onda moramo povesti više računa o tome na koji način se odnosimo prema biciklistkima, pješacima i drugim učesnicima u saobraćaju.

Apeliramo na sve građana Sarajeva, releventne institucije i učesnike u saobraćaju da zaštite živote naših pješaka i biciklista.

Ovim putem se zahvljajujemo policajcima MUP-a Kantona Sarajevo, Policijske stanice Vogošća na izuzetnoj profesionalnosti.

Nadamo se da će Lejla brzo prebroditi dodatne izazove tokom priprema za Svjetski kup u Češkoj”, saopćili su iz Lejlinog tima.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x