Najnespretniji lopov na svijetu: 28 puta krao u Lidlu, svaki put ga ulovili

Podijelite ovaj članak:

Najviše je krao Cedevitu, Franck kafu i Vegetu, ponekad pivo, Nutellu, Milka čokoladu, pecivo i salamu.

Nenad zvan Roki (58) mogao bi završiti u zatvoru nakon čak 28 neuspjelih pokušaja krađa u Lidlovim prodavnicama u Zagrebu.

Optužnica protiv njega postala je pravomoćna pa se Rokiju sudi za izrazitu upornost u počinjenju kaznenih djela, zbog kojih mu prijeti sedam mjeseci bezuvjetnog zatvora, kako smo ranije bili objavili. Nije ukrao ništa, uvijek je pokušao izaći s robom male vrijednosti, ali čini se da mu zatvor ne gine.

Tokom istrage Nenad nije želio iznositi svoju odbranu, već se branio šutnjom. No, sud je u postupku utvrdio kako je Roki nezaposlen, sa završenom osnovnom školom, neoženjen, otac jednog djeteta i osuđivan.

Roki je vjerovatno najnespretniji lopov na svijetu jer je u deset mjeseci čak 28 puta pokušao ukrasti stvari iz Lidla i baš svaki je put bio otkriven. Zaustavili su ga zaštitari i oduzeli mu otuđeni proizvod, ali je uvijek pušten zbog male vrijednosti stvari, navodi Danica

Krao je u tri Lidlova supermarketa u Zagrebu. U prosjeku svaki mjesec triput. Svaki, ali baš svaki put otkrili su ga Lidlovi zaštitari, odveli u posebnu prostoriju i oduzeli ukradene stvari.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x