Najveći patriotizam je uspostava pravednog sistema!

Borba za eliminaciju kriminala, nepotizma, trgovine uticajem, borba protiv sveprisutnog mita, široko rasprostranjene "štele" i visoke korupcije!
Podijelite ovaj članak:

Piše: Mr Admir Gluhić

Najveći dokaz patriotizma borba je za pravdu i pravednost.

Borba za eliminaciju kriminala, nepotizma, trgovine uticajem, borba protiv sveprisutnog mita, široko rasprostranjene “štele” i visoke korupcije! Najveći iskaz, pokaz i dokaz jedne ovakve borbe za državu i domovinu ustvari je borba protiv kriminala i korupcije i borba na uspostavljanju pravednog sistema!

U jednoj takvoj borbi ne postoji stranačka niti bilo kakva druga pripadnost. Ne postoje podjele bilo kakve vrste a najveći i možda jedini prioritet u takvoj borbi mora biti borba protiv kriminala i korupcije u svojim redovima, pa kada se isčiste vlastiti redovi i izopće oni koji su ogrizli u korupciji, kriminalu i drugim nezakonitim radnjama, ide se na viši i organizovani nivo borbe za pravdu što je defacto borba za državu.

Jedina ispravna podjela među ljudima ona je na kriminalce i one koji se protiv njih bore! Sve druge podjele imaju pozadinu, konstruisane su od strane nekoga i idu u prilog nekome!

U ovakvoj borbi za državu, učešće možemo uzeti svi, za početak dovoljno je da budemo na ispravnoj strani. A potom da spriječimo, prijavimo, onemogućimo, ukorimo, odbijemo učešće, odbijemo korist i povezanost bilo koje vrste sa nekom od gore navedenih radnji. Time smo na pravoj strani.

Ne dozvolite da vas zbune time što vam kažu da odabir neke političke opcije, pojedinca ili pokreta znači odabir dobre ili loše strane. Uz par časnih i poštenih ljudi, političke opcije su interesne grupe koje postaju, djeluju i opstaju kako bi opsluživale interese pojedinaca ili interesnih grupa, sve drugo je utopija. Odavno nema ideologije i pokreta ili opcija baziranih na duhu kolektivne ili društvene koristi, sve se svelo na čisti interes!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x