Nana Fata puca od ponosa: Četvero unučadi diplomiralo ove godine

Podijelite ovaj članak:

Azra Karić iz Srebrenika danas je, nakon  četvorogodišnjeg studija na Tehnološkom fakultetu u Tuzli – Odsjek agronomije- smjer “Animalna proizvodnja” – odbranila diplomski rad i postala inžinjer agronomije. 

Vjerovatno bi svečanost odbrane diplomskog rada ove odlične studentice prošla kao i kod većine studenata koji diplomiraju na  univerziteima u BiH, da se na odbrani diplomskog nije pojavila njena nana po majci hadži Fata Orlović. 

Nisu joj bili teški ni vrućina, ni put od Konjević Polja do Tuzle, ni godine koje su se “nabrale”, samo, kaže, da vidi kako joj “još jedno unuče završava fakultet”. 

“Nije šala, četvoro unučadi mi je ove godine završilo fakultete. Troje u Americi i evo Azra u Tuzli. Jedno u Americi je ove godine i magistriralo. 

A troje, opet, ove godine, kreće na fakultet. 

Nema veće nagrade od Allahove nagrade pa ti djecu i od djece djecu okrene na pravi put, da budu dobri, vrijedni, da uče, završavaju škole. Jedna moja kćerka je advokat u Americi. Sva mi se unučad školuju”, kaže radosna nana Fata Orlović u izjavi za Politicki.ba.

Azra će, obzirom na rezultate koje je postigla tokom dodiplomskog studija, sasvim izvjesno, nastaviti dalje obrazovanje. 

Za nanu Fatu, opet, diplome njenih unučadi su, kaže, dokaz da “oni koji su htjeli da nam zatru korijenje nisu i, ako Bog da, neće uspjeti”. 
(Politicki.ba)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x