Naša zlatna omladina: Andrea Pozderac magistrirala u Vašingtonu i dobila prestižnu nagradu

Podijelite ovaj članak:

Andrea Pozderac je magistrirala na poznatom Georgetown University u Vašingtonu i postala prva osoba sa Zapadnog Balkana koja je dobila prestižnu nagradu “Jill A. Hopper” za izvrsnost.

Walsh School of Foreign Service (Walsh škola vanjske službe) na Georgetown Univerzitetu u Vašingtonu konzistentno je rangirana među vodećim svjetskim fakultetima za međunarodne odnose.

Značajni alumni su bivši američki predsjednik Bill Clinton, bivši direktor CIA-e George Tenet i španski kralj Felipe VI, kao i brojni drugi šefovi država ili vlada. Osnovana 1919. godine, SFS je najstarija kontinuirano operativna škola za međunarodne poslove u Sjedinjenim Državama, koja je prethodila američkoj službi vanjskih poslova šest godina, a mnogi njeni diplomci nastavljaju karijere u američkoj vanjskoj politici kao i globalne politike.

Andrea je završila je Drugu gimnaziju Sarajevo i diplomirala na SSST Univerzitetu u Sarajevu iz oblasti političkih nauka.

Čestitamo Andrea na ovom nevjerovatnom uspehu i nagradi. Tvoji roditelji su sigurno neizmjerno ponosni na tebe kao i mi u bosanskohercegovačkoj globalnoj zajednici, napisao je dr. Edhem Čustović.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x