Naše kompanije među svjetskom elitom

Podijelite ovaj članak:

Nekoliko kompanija iz Bosne i Hercegovine učestvovat će sa jednom od najvećih sajmova vojne industrije na svijetu Idex 2019. u Abu Dabiju, koji će se održati od 17. do 21. februara, piše BiznisInfo.

Riječ je o jednom od najvažnijih događaja te vrsta na kojem se svake godine sklope poslovi vrijedni više milijardi dolara.

Prema podacima je BiznisInfo pronašao na internet stranici Idexa 2019., na sajmu će nastupiti najveća kompanija iz oblasti namjenske industrije u BiH, Igman iz Konjica, proizvođač municije.

Svoje proizvode predstavit će i vogošćanski Pretis. Na stranici sajma nije tačno navedeno šta će ove dvije kompanije predstaviti.

Osim toga, na sajmu će biti i goraždanski Unis Ginex, poznati proizvođač inicijalnih sredstava. Kompanija će predstaviti sve vrste udarnih kapisli.

Još jedna kompanija iz BiH koja će se predstaviti na ovom sajmu je Tehnički remont Bratunac.

Ova kompanija se, kako se čini, najbolje pripremila, jer je na stranici sajma najavila promociju devet proizvoda.

To su linija za proizvodnju municije, poluautomatski pištolj „RS 9 Vampire“, mašina za deminiranje MH-17, mobilni delekometni radar TRB-88 MR, TRB-06 ATAR sistem, sistem video nadzora, mobilna zaštitna kućica, mobilni generator električne energije i čiste vode, te sistem komande, kontrole i komunikacije.

Inače, iz ove kompanije su ranije najavili da će na sajmu predstaviti i oklopno vozilo Despot.

Osim ovih kompanija, na sajmu će nastupiti i Vanjskotrgovinska komora BiH.

Inače, na sajmu će nastupiti i najveće vojne kompanije na svijetu, među kojima i lider u ovoj grani industrije, američki Lockheed Martin Corporation.

Autor: BiznisInfo

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x