Navodno dementna žena iz Austrije vodoinstalateru ostavila preko 3 miliona eura, porodica bijesna

Podijelite ovaj članak:

“Finansijska afera” oko dementne žene iz Donje Austrije iz Klosterneuburga diže sve više prašine. Navodno, umjesto rodbini, žena je svoje milionsko bogatstvo ostavila jednom vodoinstalateru.

Klupko se počelo odmotavati kada je žena završila u bolnici zbog hitne medicinske pomoći. Umjesto njezine rodbine, vodoinstalatera je pozvala klinika, jer je bio naveden kao kontakt hitne medicinske pomoći.

Kako izvještava list “Krone”, starici je suprug preminuo 2018. godine. Par nije imao djece i žena je ostala sama. Priča se da je imućna umirovljenica prekinula kontakte s drugim rođacima poput svoje sestre i njezine djece. Prema informacijama, otprilike godinu dana kasnije, kao dobra duša pojavio se instalater, koji je često pomagao umirovljenici.

Čovjek je zbog toga izgradio dobar odnos s gospođom. Ali porodica sumnja da je obrtnik navodno motao oko prsta. Nakon dvije godine svoju nekretninu ukupne površine oko 3000 kvadratnih metara darovala je instalateru.

Ali nije to bila samo imovina. U oporuci je imenovan jedinim nasljednikom. Navodno je riječ o bogatstvu od tri miliona eura i više.

Prema riječima advokata Lorenza Kirschnera, koji vodi slučaj sve je savršeno legalno. Sve dok nema kriminala, porodica je nemoćna. Pokojnica je u međuvremenu preminula, a sada je vrlo teško utvrditi je li bila pri zdravoj pameti ili nije i je li počinjeno kazneno djelo ili nije.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x