Ne stidim se onoga što sam napisao: Pročitajte objavu zbog koje je Omerović pritvoren

Podijelite ovaj članak:

Povratnik iz Srebrenice Mirsad Omerović pušten je danas iz pritvora, nakon što je, kako je rekao, uhapšen zbog statusa koji je napisao na društvenim mrežama.

“Navečer 11. jula bila si neka dešavanja u Srebrenici ispred crkve. Oni su provocirali muzikom, kao i obično, svake godine, pjesmama “Ne volim te Alija”, i sličnim. Iz revolta što više ne mogu da podnesem, a inače sam logoraš, napisao sam tu objavu što sam napisao. I ne stidim se, nisam pozivao na nasilje i na nešto loše, samo sam rekao: ‘ima li da dođe toliko ljudi da odemo da pitamo šta oni slave taj dan'”, ispričao je Omerović razlog, kako kaže, zbog kojeg je sinoć priveden.

Danas, nakon izlaska iz pritvora, imao je posjetu određenih delegacija i njihovu podršku.

“Danas je moj advokat tu stigao rano, imamo ministra, našu opštinsku vlast, tako da će to biti to. Imamo neka obećanja da nećemo tu stati, ići ćemo dokle možemo”, rekao je Omerović.

Ranije je MUP RS saopćio da je Omerović uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti.

“Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica su 12.07.2023. godine oko 22,35 časova lišili slobode lice M.O. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“. Navedenog dana oko 14,30 časova, policijski službenici PS Srebrenica su postupili po prijavi da je na profilu društvene mreže lica M.M. objavljena prijetnja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, Područna kancelarija Srebrenica”, navedeno je u saopštenju.

Hapšenje Omerovića osudila su udruženja žrtava rata i genocida, potpredsjednik RS Ćamil Duraković, ministri Vlade FBiH i brojni političari.

N1

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x