Nepoznati donator donirao lektire vrijedne 30 hiljada eura: Ovo je donacija koja će doprinijeti kvalitetu nastave na bosanskom jeziku

Tri hiljade primjeraka lektire u vrijednosti 30 hiljada eura Bošnjačkom nacionalnom vijeću za nastavu na bosanskom jeziku u osnovnom i srednjem obrazovanju donirao je anonimni donator, ugledni privrednik koji živi i radi u Njemačkoj.

Ovo je donacija koja će doprinijeti kvalitetu nastave na bosanskom jeziku budući da će lektira u još većem obimu biti dostupna učenicima osnovnih i srednjih škola. BNV, konkretno rukovodstvo ali i s pozicije Odbora za obrazovanje u narednim danima i sedmicama posebno dok traje upis za prvake na nastavi na bosanskom jeziku, obići škole, rukovodstva škole i podijeliti zaista vrijednu donaciju, kaže dr. Misala Pramenković predsjednica BNV.

Na ovaj način školama se omogućava dostupnost lektira i neće, kaže, biti izgovora.

Lektira je važan sadržaj u okviru obrazovanja kako u osnovnim tako i u srednjim školama i njena nedostupnost velika je smetnja za kvalitetno odvijanje nastave. Ovim se omogućava  i nastavnicima, bibliotekarima, školama konkretno ali prevashodno đacima da imaju dostupnu lektiru. Ovo je izuzetno značajno. Neće biti izgovora u smislu nedostatka lektire. To je veoma važno, ističe predsjednica BNV.

Inače, ovo je u relativno kratkom roku druga velika donacija. U prvoj, iz BiH, lektire su podijeljene školama za 21. februar na Dan obrazovanja na maternjem bosanskom jeziku, prenosi SANA press.

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x